19 / 05 / 2024

üniversite kayıt sırasında iett istanbulkart

üniversite kayıt sırasında iett istanbulkart

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatı ile üniversiteli öğrencilere indirimli seyahat için büyük kolaylık sağlandı. Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler evraklarla uğraşmadan, sıra beklemeden İstanbulkart sahibi olacak.

Özel okullardan 'erken kayıt dönemi başladı' mesajı velileri şoke etti! Her şey planlamış, gelen mesaj değil zam...

2024-2025 öğretim yılı için özel okullarda erken kayıtlar başladı. Özel okullar ''erken kayıt dönemi başladı'' mesajı atmaya başlarken veliler gelen mesajlar karşısında şoke oldu. 

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikalı ailelerin servetinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında arttığını belirtti.

AÖF kayıt yenileme ne zaman? Kayıt yenileme süreci uzatıldı mı? Ders kayıtları nasıl yapılır?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri'ne kayıt ve kayıt yenileme süreleri uzatıldı. 2023-2024 AÖF akademik takviminde sınav tarihleri de detaylı bir şekilde belirtilmiştir. Peki AÖF kayıt yenileme tarihleri ne zaman ve ders kayıtları nasıl yenilenir?

Açık Öğretim Fakültesi kayıt ücretlerine yüzde 90 zam! İşte yeni ödemeler...

Sınavsız ikinci üniversite için kayıt yaptırmak isteyenleri zamlı kayıt ücretleri karşıladı. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kayıt ücretlerine yüzde 90'ı aşan zam yapıldığı belirtildi.

Bankalar kolları sıvadı: Promosyon yarışında taahhüt süresi kısalacak iddiası!

En düşük emekli maaşının 22 bin lirayı bulmasıyla birlikte harekete geçen bankalar kurumlarla tekrar biraraya gelecek. Promosyon artışlarında taahhüt süresinin uzatılacağı ile ilgili değişikliğe gidilmesi bekleniyor.

Türkiye'nin en büyük 500 şirketi açıklandı! İlk iki sırasında Tüpraş ve THY yer alıyor!

Capital dergisi, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin yer aldığı listeyi açıkladı. Listenin ilk sırasında yine Tüpraş ve THY yer alıyor.

Yurt dışı telefonlar için kayıt harcı zamlandı: Sınır kapısında zamanla yarışan vatandaşlar!

Kısa süre önce yurt dışı telefon kayıt harçlarına gelen zamdan sonra vatandaşlar soluğu sınır kapısında aldı. 20 bin TL olan kayıt harcı nedeniyle sınır kapısında kalabalık oldukça arttı ve zamanla yarış başladı. Sınırda telefon alışverişi yapmak isteyenlerin işte son hali…

Küresel ham çelik üretimi Mayıs ayında yüzde 5,1 düştü!

Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, küresel ham çelik üretimi, Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 düştü ve 161,6 milyon ton oldu.

Türkiye'den Körfez ülkelerine Mayıs ayında 1,6 milyar dolarlık ihracat!

Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye'nin Körfez ülkelerine ihracatı, Mayıs ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 29 arttı ve 1 milyar 691 milyon dolar şeklinde oldu.

Mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı 2,6 milyon oldu!

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), 2023 yılı mayıs ayı Aylık İstatistik Bülteni verilerini yayımladı. Verilere bakıldığında mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısının 2,6 milyona ulaştığı görüldü.

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında yüzde 4 arttı! TÜİK son dakika rakamlarını açıkladı!

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında aylık bazda yüzde 4 artış gösterdi ve 91,1 olarak kaydedildi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o son dakika rakamları...

Aile Destek Ödemeleri mayıs ayında ne kadar yatacak? Hesaplar şaştı mı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan destek ödemesi alan vatandaşlar mayıs ayında hesaplara ne kadar para yatacağını merak ediyor. Aile Bakanlığı ödemelerinde hesaplar şaştı mı. Detaylar haberimizde...

Tüp fiyatlarında ilkbahar rüzgarı! Mayıs ayı fiyat listeleri peş peşe güncellendi!

Doğalgaza indirim müjdesinden sonra tüp fiyatları da geriledi. Peki Mayıs ayında tüp fiyatları ne kadar oldu? İşte 2 Mayıs 2023 güncel tüp fiyatları...

üniversite kayıt sırasında iett istanbulkart Haberi

üniversite kayıt sırasında iett istanbulkart

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, üniversiteye yeni kayıt olan öğrencilerin toplu taşıma araçlarını kullanımında kolaylık sağlamak için yeni bir çalışma başlattı.


İETT, Üniversiteye kayıt yaptıran 125 bin öğrenciye kayıt anında öğrenci indirimli ‘İstanbulkart’larını teslim edecek. Özellikle il dışından gelen öğrenciler, hiçbir zorluk yaşamadan indirimli kartları ile toplu ulaşıma hızlı bir şekilde katılacaklar.


İETT; İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi gibi toplam 43 Üniversite ile işbirliği içerisinde bu çalışmalar tamamlandı.


Öğrenciler, kayıt esnasında aldıkları kartlarına 10 TL yükledikten sonra biletmatiklere okutarak İstanbulkart’larını indirimli tarifeyle kullanabilecekler. İETT, Üniversitelere biletmatikler yerleştirerek kart dolumlarının okullarda da yapılmasını...