06 / 05 / 2024

Uzungöl imar düzenlemesi

Uzungöl imar düzenlemesi

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu toplantısında Trabzon’da bulunan yayla evleri ve Uzungöl hakkında çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

Uzungöl'de imar planı gecikti!

Trabzon’un turizm merkezi Uzungöl’ü ‘koruma imar planı’nı mahkeme iptal etti. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, “İmar planı gecikince vatandaş kaçak yapıya yöneldi” diye açıklama yaptı. 

İstanbul'da metro seferlerine Ramazan düzenlemesi!

İstanbul'da İBB'ye bağlı metrolara ve İETT otobüslerine ramazan düzenlemesi yapılacağı açıklandı. Buna göre Ramazan boyunca seferler gece 01.00'e kadar devam edecek.

Konut kredilerinde BSMV düzenlemesi gerçekten gerekli mi? Yeni düzenleme Meclis'te görüşülüyor!

Konuta erişilebilirlik gün geçtikçe daha da zor hale geliyor. Konut kredilerinde yapılacak BSMV düzenlemesi sektörün toparlanmasını sağlayacak mı? 

Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılmalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalar, Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

TBMM'de kira düzenlemesi gündemde: Yüzde 25'e uymayan ev sahibine 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni dönemde kira düzenlemesi gibi önemli yasaların hayata geçirilmesini planlamaktadır. Kira artışını sınırlayan düzenlemenin süresinin uzatılması beklenirken, fahiş kira artışı yapanlara 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanmakta...

EYT düzenlemesi neler getirdi? İşte milyonlarca EYT'linin merak ettiği detaylar...

EYT ile ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Peki, EYT düzenlemesi neler getirdi? İşte detaylar...

İstanbul Karaburun’a Kanal İstanbul ayarı geldi! 2.8 milyon metrekarelik alanın imar planları düzenlendi!

İstanbul'un Karadeniz kıyısındaki sevimli sahil kasabası Karaburun’a imar düzenlemesi yapıldı. İşte ayrıntılar...

Otomobil fiyatları düşecek mi? Matrah düzenlemesi hangi araçlarda geçerli?

Matrah düzenlemesi ile otomobil fiyatlarının düşüp düşmeyeceği merakla araştırılıyor. Vatandaşlar, matrah düzenlemesinin hangi araçları kapsadığını bilmek istiyor. İşte detaylar!

Matrah düzenlemesi nasıl olacak? ÖTV matrah düzenlemesi ne zaman?

Matrah düzenlemesi otomobil alacak vatandaşların gündeminde yer alıyor. ÖTV matrah düzenlemesinin ne zaman çıkacağı büyük bir heyecanla bekleniyor. İşte detaylar!

Kira artış düzenlemesi! 5 yılı dolduran kiracılar yeni yasadan etkilenecek mi? İşte detaylar!

Kira artış düzenlemesi, kiracıların ilgi odağında yer alıyor. Peki 5 yılı dolduran kiracılar yeni yasadan etkilenecek mi? İşte detaylar!

Araç fiyatları düşecek mi? ÖTV düzenlemesi otomobil fiyatlarına nasıl yansıyacak?

Araç fiyatları, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. ÖTV düzenlemesi de araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte ÖTV detaylarına dair detaylar!

Memurun yüzünü güldüren ek gösterge düzenlemesi! 3600 ek gösterge maaşları nasıl etkileyecek?

Emekli ve çalışanı etkileyen 3600 ek gösterge düzenlemesi hakkında yeni gelişmeler yaşandı. İşte o detaylar!

Kira artış düzenlemesi nasıl oldu? Kira artış oranı son dakika açıklaması!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen kira düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kiralarda artış sınırını açıkladı. Peki, Kira artış düzenlemesi nasıl oldu? İşte kira artış oranı son dakika açıklamasının tüm detayları...

3600 ek gösterge düzenlemesi nasıl olacak?

3600 ek gösterge düzenlemesi için beklenen son dakika gelişmesi yaşandı. Milyonlarca memur ve memur emeklisinin emekli maaşı ve emekli ikramiyesinde büyük artış sağlayacak olan ek gösterge düzenlemesinde sona gelindi.

Uzungöl imar düzenlemesi Haberi

Uzungöl imar düzenlemesi

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM'de Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu toplantısında Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver ve İmar komisyonu üyelerine Trabzon’da bulunan yayla evleri ve Uzungöl hakkında çözüm üretilmesi gerektiğini kaydetti.

61 Saatte yer alan habere göre; imar mevzuatımızda birtakım değişiklikler yapılması hakkında kanun teklifinin görüşmelerinin devam ettiği komisyonda, özellikle vatandaşın taleplerinin de dikkate alınmasını isteyen CHP’li Kaya, “Bu kanun teklifi görüşülürken istiyorum ki vatandaştan gelen bu taleplerde dikkate alınsın. Bakanlık yetkililerimiz burada. Şimdi özellikle Trabzon yereliyle ilgili önemli sıkıntılar var. Bu konularında bu değişiklik içine nasıl alınabileceği konusunda aslında burada sizinle bir paylaşımda bulunmak istiyorum” diye konuşarak şunları söyledi:

“BÜYÜK BİR MAĞDURİYETE DÖNÜŞTÜ”

“Trabzon’daki yaylarda, yayla evlerimiz yıkılıyor. Hayvancılık yapan, hayvancılıkla geçinen insanların kış gününde yayla evlerinin...