10 / 05 / 2024

vasiyet için görevli ataması

vasiyet için görevli ataması

Ölen bir kişinin vasiyeti üzerine vasiyet işlemleri gerçekleştirilirken bazı kuralların esas alınması gerekiyor.Aynı zamanda bu işlem gerçekleştirilirken bir görevli bulunması gerekiyor.Peki,vasiyeti yerine getirmek için görevli nasıl atanır?

Yabancılar borsaya girmek için güven ve istikrar arıyor!

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Yabancılar borsaya girmek için güven ve istikrar aradığını belirtti. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve o paylaşıma gelen yanıtlar...

Ataköy-İkitelli metro hattı açılış için gün sayıyor! Vatandaşlar hangi metroları bekliyor?

Ataköy-İkitelli metro hattının tüm istasyonları tamamlanma aşamasına geldi. Merakla beklenen metro hattı açılış için gün sayıyor...

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutları teslim için gün sayıyor!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremden etkilenen şehirler arasında yer alan Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yapımı devam eden ya da tamamlanan afet konutları, FPV dronla görüntülendi. Söz konusu konutlar teslim için gün sayıyor.

Kahramanmaraş Elbistan'daki afet konutları teslim için gün sayıyor!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelendirilen ve 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde inşa edilen kalıcı konutlar, FPV dronla görüntülendi. Söz konusu konutlar teslim için gün sayıyor.

Öğretmenlere ikramiye müjdesi! 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi için gözler Meclis'te...

Milyonlarca öğretmeni ilgilendiren ikramiye ile ilgili kanun teklifi hazırlanarak TBMM'ye sunuldu. 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi için gözler TBMM'ye çevrildi. Temmuz ayında memur maaşına yapılan seyyanen zam ile en düşük öğretmen maaşı 15 bin 793 TL'den 26 bin 654 TL seviyesine çıkarılmıştı.

Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan Silivri depremi açıklaması: Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün akşam saatlerinde Marmara'da meydana gelen 3.1'lik depremi değerlendirdi. Peki Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? İşte deprem uzmanının o açıklaması...

Dolar için gözler yarına çevrildi! Nefesler kesildi! Dolar yolun sonuna mı geldi? Yatırımcıları aman dikkat

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) yarın faiz kararını açıklayacak. Dolar için gözler yarına çevrilirken, uzmanlardan açıklamalar gelmeye başladı. Dolar yolun sonuna mı geldi? Yatırımcıları aman dikkat...

Bayraklı Şehir Hastanesi hasta kabulü için gün sayıyor!

İzmir'de inşasının ardından içerisindeki tıbbi cihazların kontrollerinin gerçekleştirildiği Bayraklı Şehir Hastanesi, hasta kabulü için gün sayıyor.

Emekli olmak için gün sayanlara müjde! 2 yıl erken emekli olma fırsatı!

Emeklilik her çalışanın hayalidir. Emekli olmak için gün sayanlara 2 yıl erken emekli olma imkanı. İşte detaylar!

Gümüş yatırımcısını zengin etmek için gün sayıyor! İslam Memiş gümüşün 20 TL olacağı tarihi açıkladı! Hemen bakın!

Gümüş yatırımcısını zengin etmek için gün sayıyor... İslam Memiş gümüşün 20 TL olacağı tarihi açıkladı... Hemen bakın...

İstanbullulara müjde! Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı açılış için gün sayıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın açılışına günler kaldığını dile getirerek, söz konusu metro hattını İstanbulluların hizmetine sunmak için gün saydıklarını dile getirdi.

Emeklilerin dört gözle beklediği haber! 3000 TL ödeme için gözler o kritik tarihe çevrildi!

Emeklilerin dört gözle beklediği ikramiyeler için araştırmalar hızlandı. İşte 3000 TL ödeme için gözler o kritik tarih!

Yapı ve Yapı A.Ş. ile Astaş Holding, Kempinski Residences Balmumcu için güçlerini birleştirdi!

Yapı ve Yapı A.Ş. ile Astaş Holding, İstanbul’un en değerli ve prestijli projesi olarak dikkat çeken Kempinski Residences Balmumcu için güçlerini birleştirdi...

vasiyet için görevli ataması Haberi

vasiyet için görevli ataması
Vasiyeti yerine getirmek için görevli nasıl atanır?

Medeni kanunda da belirtildiği gibi mirasbırakan, vasiyetnameyle bir veya birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisi atayabiliyor.Vasiyeti yerine getirme görevlisinin, göreve başladığı sırada fiil ehliyetine sahip olması gerekiyor.


Vasiyeti yerine getirme görevlisine sulh hâkimi tarafından bu görevi bildiriliyor; bildirim tarihinden başlayarak onbeş gün içinde kabul edilmediği sulh hâkimine bildirilmezse, görev kabul edilmiş sayılıyor.


Medeni kanuna göre vasiyeti yerine getirme görevlisinin görevleri şunlardır:

- Göreve başladıktan sonra gecikmeksizin terekedeki malların, hakların ve borçların listesini düzenler. Liste düzenlenirken olanak varsa mirasçılar hazır bulundurulur.

-Terekeyi yönetir ve yönetimin gerektirdiği ölçüde tereke mallarının zilyetliğinin kendisine devrini ister.

-Tereke alacaklarını tahsil eder, borçlarını öder.

-Vasiyetleri yerine getirir.

-Terekenin paylaşılması için plân hazırlar.

-Tereke ile ilgili dava ve takiplerde miras ortaklığını temsil eder. Mirasçılar tarafından açılmış davalardan görevi...