10 / 05 / 2024

vatandaşın konut ihtiyacı nasıl karşılanır

vatandaşın konut ihtiyacı nasıl karşılanır

Bizim Gazete yazarlarından Fehim Üçışık bugünkü köşe yazısında vatandaşların konut ihtiyacının karşılanması konusundan bahsetti. Üçışık, Devlet ve Belediyelerin bu konuda yükümlü olması gerektiğini söyledi.

3 milyon liranın konut kredisi faizleri ne kadar? Banka banka güncel faiz oranları...

Konut kredisi faiz oranları vatandaşları şaşırttı. Buna göre, 3 milyon liranın konut kredisi faizleri ne kadar oldu. En az 10 milyon lira geri ödemesi var.

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

İstanbul'da gelecek 10 yılda 1,23 milyon konut ihtiyacı olacak!

İstanbul'da gelecek 10 yıllık dönemde farklı nedenlere bağlı olarak 1,23 milyon adetlik konuta ihtiyaç duyulması öngörülüyor. İşte gayrimenkul sektörünü ilgilendiren o son dakika konut ihtiyacı rakamları...

Depremler vatandaşın konut tercihini değiştirdi! Çelik evlere talep artıyor!

Deprem sonrası vatandaşların konut tercihlerinin değiştiğini ve çelik evlere taleplerin arttığını açıklayan Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul'un yıllık konut ihtiyacı 123 bin!

İstanbul'un 2023 yılında 16 milyon olan nüfusunun 2032 itibarıyla yüzde 5 artışla 16,7 milyona ulaşacağı ve artan nüfusun konut ihtiyacı doğuracağı kaydediliyor. Ayrıca İstanbul'un yıllık ortalama 123 bin; 10 yıllık dönemde de 1,23 milyon yeni konuta ihtiyacı var.

Dar gelirli vatandaşın TOKİ'ye 59 milyar TL borcu var!

CHP Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, dar gelirli vatandaşın TOKİ'ye olan 59 milyar liralık taksitli konut borcu olduğunu açıkladı. 

Yabancılara gayrimenkul satışları raydan çıktı! Arsa ve araziler yüksek tekliflerle vatandaşın elinden alınıyor!

Kıbrıs'ta yabancıya konut satışlarının raydan çıktığını belirten Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, yüksek tekliflerle vatandaşın elindeki toprakların alındığını söyledi. 

Hazine arazileri boşaltılacak, kaynağa dönüştürülecek! Konut ihtiyacı olanlara düşük bedelle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine arazileri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve kaynağa dönüştürüleceklerini, halka arz edileceklerini, önceliğin konut ihtiyacı olanlarda olacağını vurguladı. İşte ayrıntılar..

Kiralık ev fiyatları vatandaşın cebini yakıyor! İstanbul'un bu 3 ilçesinde konut fiyatları resmen fırladı!

Konut kira fiyatları bir çok vatandaşın gelirini geçer hale geldi. Fiyatlar her geçen gün artarken vatandaş isyan bayrağını çekti. Özellikle İstanbul'un bazı ilçelerinde konut fiyatları resmen fırladı. İşte o ilçeler...

KİPTAŞ'tan İstanbul'a çılgın konut projesi duyurusu: Kiralık ve satılık ev sorununu kökten çözecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki, vatandaşların konut ihtiyacını karşılamaya yönelik projeler gerçekleştiren KİPTAŞ, şehirdeki kiralık ve satılık konut sorununu kökten çözecek bir projeyi açıkladı. İşte 'İstanbul için en çılgın proje'nin detayları...

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme başladı! Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı var!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, sektörle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı olduğunun altını çizen Akbal, gayrimenkulde toparlanmanın başladığını belirtti...

Kimse evsiz kalmasın diye Ziraat Bankası'ndan 0 faizli konut kredisi! SGK ile anlaştı... İşte başvuru şartları

Konut satışlarında istenilen fahiş fiyatlar nedeniyle banka kredisine ihtiyaç duymadan ev almak neredeyse hayal oldu. Vatandaşın konut alımını kolaylaştırmak için beklediği destek Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan geldi. SGK, Ziraat Bankası ile anlaşarak sıfır faizli konut kredisi veriyor.

Bankaların konut kredisi faiz oranları Mart 2022! Konut kredisi ödeme planları listesi: Akbank, Halkbank, İş Bankası...

Bankaların konut kredisi faiz oranları, ev almayı düşünen milyonlarca kişinin gündeminde yer alıyor. Hem kamu bankaları hem de özel bankalar düzenledikleri kampanyalarla vatandaşlara uygun oranlarda kredi imkanı sunuyor. İşte, Akbank, Halkbank ve diğer bankaların konut kredisi faiz oranları...

vatandaşın konut ihtiyacı nasıl karşılanır Haberi

vatandaşın konut ihtiyacı nasıl karşılanır

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin sosyal güvenlik konusundaki düzenlemesine göre, her şahsın, gerek kendisi gerekse ailesi için, yiyecek, giyim, mesken, tıbbi bakım, gerekli sosyal hizmetler dahil olmak üzere sağlığı ve refahını temin edecek uygun bir hayat seviyesine ve işsizlik, hastalık, sakatlık, dulluk, ihtiyarlık veya geçim imkanlarından iradesi dışında mahrum bırakacak diğer hallerde güvenliğe hakkı vardır (m.25/1). 


1982 Anayasası, Türkiye Cumhuriyetini insan haklarına saygılı, sosyal hukuk devleti olarak tanımlamasına (m.2) rağmen, anılan Bildirgedekine benzer bir hüküm içermemektedir. 


1982 Anayasasının konut hakkı başlıklı düzenlemesi (m.57), açıkça her ihtiyacı olana konut sağlanmasını değil, Devletin şehirlerin özelliklerini ve çevre şartlarını gözeten bir planlama çerçevesinde konut ihtiyacını karşılayacak tedbirleri almasını ve toplu konut teşebbüslerini desteklemesini öngörmektedir. 


Bizce, 1982 Anayasasının bu düzenleme tarzı dolayısıyla uygulama gereği gibi tartışamamakta, mesela...