26 / 07 / 2024

Vefa Bozacısı konut mu oldu

Vefa Bozacısı konut mu oldu

Arnavutluk’tan gelen Hacı Sadık Bey’in 1876’da Vefa’da açtığı bozanın ilk resmi ticarethanesi niteliği taşıyan tarihi binanın imar durumu değişti. Tarihi bozacının bulunduğu bina konut ilan edildi.

Kıbrıs; konut almak isteyenlerin radarında! Dövizle kira getirisi Türk yatırımcılarını cezbediyor!

Dünyaca ünlü bir dergi, neredeyse yarı yarıya daha ucuz olduğunu hesaplayarak Amerikalılara mülk satın almak için tavsiye ettiği lokasyonların ilk sırasına Kuzey Kıbrıs’ı yerleştirdi. Özellikle Dövizle kira getirisi Türk yatırımcıları cezbediyor.

Kıbrıs, konut yatırımcıları için kapılarını tamamen açtı! Konut satın alma kotası üçe çıkarıldı!

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi KKTC, yeni yasa tasarısı ile Türkiye vatandaşlarına önceden bir olan konut satın alma kotasını 3’e çıkarttı.

Otomobil fiyatları düştü, darısı konut fiyatlarının başına!

Otomobil fiyatlarında düşüş devam ediyor. Sıfır otomobil fiyatlarında peş peşe kampanyalar açıklanırken, ikinci el piyasasında fiyatlar geriliyor. Gazeteci Zafer Şahin, otomobil fiyatlarındaki düşüşe değinerek, 'darısı konut fiyatlarına' dedi. 

Ailesi kiracı olanların yaklaşık yarısı konut sahibi olamadı!

Türkiye İstatistik Kurumu merakla beklenen “Dezavantajların Kuşaklararası Aktarımı” araştırmasını yayımladı. Söz konusu araştırmada yer alan detaylara göre ailesi kiracı olanların yaklaşık olarak yarısı konut sahibi olamadı.

Kredi ve kredi kartlarda dikkat çeken detay! Bireysel kredilerin yüzde 44’ü kredi kartları, yüzde 16’sı konut kredileri!

Bireysel kredi ve kredi kartı borçlanmaları artarken borcunu ödememiş kişi sayısında düşüş yaşandığı görüldü ve bireysel kredi ile kredi kartı borcunu ödememiş kişi sayısı 2023’te yüzde 11.64 azaldı.

2023'ün tapu satış karnesi ortaya çıktı! Konut dışı satışlar rekor kırdı!

2023'te tapuda toplam 2 milyon 949 bin 437 adet satış işlemi yapıldı. Bu satışların 1 milyon 225 bin 926'sı konut satışı olurken, konut dışı satış 1 milyon 723 bin 511 ile fark attı. Ayrıca toplam satışın yüzde 41,56'sı konut, yüzde 58,44'ü konut dışı satış olarak gerçekleşti ve bu rakam rekor olara

Almanya’da kiracı sayısı konut sahibinden fazla!

Avrupa Birliği (AB) ülkesi Almanya'da kiracı sayısı ev sahibinden fazla. AB içinde ev sahibi en fazla olan ülke ise Romanya...

İş GYO Genel Müdürü Barlas Ülkü'den son dakika uyarısı: Konut satıp mevduata yatırmak mantıklı değil! 

İş GYO Genel Müdürü Barlas Ülkü, konut sektöründe merak edilenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Konut fiyatlarında artış beklediklerini aktaran Ülkü, 'Konut satıp mevduata yatırmak mantıklı mı?' sorusunu da yanıtladı. İşte o açıklamalar...

Kredi faizlerinde Mayıs sarsıntısı! Konut, ihtiyaç, taşıt kredisi faizleri arttı mı? Kredi alacaklar dikkat!

Politika faizi yüzde 8,5 ile tek haneli düşük seviyede olurken hem kredi hem de mevduat faizlerindeki yükseliş devam ediyor. Özellikle TL ticari kredi faizi ile ihtiyaç kredi faizi son zamanların en yüksek seviyelerini görmüş durumda.

Ev almak isteyenlere müjde! BES katılımcısı konut sahibi olacak!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, bireysel emeklilik sistemi katılımcılarının konut sahibi olmalarını teşvik etmek için Konut BES uygulamasının planlandığını duyurdu! İşte tüm detaylarlar...

Çanakkale Köprüsü konut fiyatlarını uçurdu! 

Çanakkale’de inşaatında sona gelinen Çanakkale Köprüsü konut fiyatlarını iki katına çıkardı. Köprünün güzergâhında bulunan konutlarda yüzde 35-40 artış olurken turizm alanlarında ise yüzde 37-50 arasında artış yaşandı.

1915 Çanakkale Köprüsü konut fiyatlarını uçurdu!

Son tabliye montajının gerçekleştirileceği 1915 Çanakkale Köprüsü, çevresinde yer alan ilçelerdeki ev fiyatlarını adeta uçurdu. Köprüye yakın bölgelerde bulunan ilçelerde en düşük konut fiyatı 275 bin Türk Lirası oldu.

Konut satışları 9 ayın zirvesini gördü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, konut sektörünü de etkiledi. Satışlar adeta son 9 ayın zirvesini gördü. Peki bu satışlar konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Vefa Bozacısı konut mu oldu Haberi

Vefa Bozacısı konut mu oldu


2 katlı tarihi Vefa Bozacısı'nın da içinde bulunduğu Fatih Molla Hüsrev Mahallesi'ndeki yapı adasında oturum alanlarının düzenlenmesi, tescilli anıt eser ve sivil mimari örneği yapı taramasının yapılması, Konut+Ticaret fonksiyonunun verilmesi ve kat yüksekliklerinin düzenlenmesi için Fatih Belediyesi tarafından 1/1000 ölçekli yeni bir plan hazırlandı. Planda korunması gerekli kültür varlığı olarak tescilli olan Vefa Bozacısı'nın bulunduğu parselin önce oturum alanı genişletildi ve “konut+ticaret” fonksiyonuna alındı. Planda 17 ayrı parselden oluşan 962 sayılı yapı adasına 3 kat sınırlaması getirilerek bir dizi düzenleme daha yapıldı.



VEFA BOZACISINA NE OLACAK?

Plan onay için şubat ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) geldi. İBB Meclisi'ne Vefa Bozacısı ve yanındaki binaya “konut” fonksiyonu verilmesini, tarihi bozacının diğer yanındaki Mimar Mehmet Ağa Camisi'nin de tescil edilmesini uygun buldu. Plan değişikliği...