09 / 05 / 2024

vergi borçlularının ev alması

vergi borçlularının ev alması

Ev sahibi olmak istediğinizi ancak vergi borcunuzun olduğunu düşünelim. Mevcut borcunuz ev almanıza engel teşkil edecek mi? Vergi borcu olan kişiler ev alabilir mi? İşte yanıtı..

Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi de isyanda: Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor!

Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç da, düşük kira bedeli ödemesiyle gündeme geldi. Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi, "Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor" dedi. İşte ayrıntılar...

Ali Kurt: 201 milyon dolar borçla devraldığımız KİPTAŞ'ın tüm borçlarını sıfırladık!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada  KİPTAŞ'ı 201 milyon dolar borçla devraldıklarını belirterek, şirketin tüm borçlarını sıfırladıklarını söyledi. 

SGK ve prim borcu olanlara uyarı geldi! Ödeme yapmayın, silinecek! 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, vergi ve sigorta prim borçlarıyla ilgili vatandaşları uyardı. Erdursun'a göre af çıkacağı ve prim ve vergi borçlarının silineceği hedefleniyor.

Kiracıların ev sahiplerine karşı hakları!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında gerilim hız kesmeden devam ederken, kiracıların da ev sahiplerine karşı hakları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kiracıların ev sahiplerine karşı hakları neler?

Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar, kira artış oranını belirlemek amacıyla kira tespit davasına yöneliyor. Peki kira tespit davası nasıl açılır? Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Fenomen yazar Pucca'nın ev sahibinden isyan! İddiaları duyanlar inanamadı!

Pucca adıyla bilinen fenomen yazar Selen Pınar Işık'ın ev sahibi resmen isyan etti. 16 aydır kirasını alamadığını söyleyen ev sahibi evine zarar verildiğini de dile getirdi. 

Kiracılar bunu sakın yapmayın! Ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabiliyor!

Kiracılar, kira ödemelerini düzenli yapmayan kiracılara kritik bir uyarı yapıldı. Ev sahipleri ödemeleri aksatan kiracıları borçlarını ödemiş olsalar bile evden çıkarabilecekleri yöntemi kullanmaya başladılar bile.

İstanbul'un gündemi ekonomi: Kart borçlarının tümü ödenemiyor, gıdaya erişilemiyor!

'İstanbul Barometresi: İstanbul Gündemi' raporuna ilişkin 3 senelik sonuçlar açıklandı. İstanbullular kredi kartları borçlarının tamamı ödeyemedi, gıdaya erişemedi, iyi beslenemedi... 

Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız! Peki bunun bedelini kim öder?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten 'Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız!' diyerek bunun bedelini kimlerin ödediğini açıkladı. İşte o paylaşım...

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'de meydana gelen kuvvetli yağışlardan sonra deniz taştı. Bu kapsamda İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. Hasar tespit çalışamalarından sonra vatandaşlara 25 bin TL'lik katkı sağlanması planlanıyor.

Vatandaşın ev alma umudu dip seviyede!

Tüketici Güven Endeksi verilerine göre vatandaşın ev ve araba alma umudu dip seviyede. Otomobil alma beklentisi ise konuttan sonra en düşük ikinci değeri aldı.

Kredi kartı borçlarını bu tarihe kadar ödemeyenler yandı! Aman dikkat, çok daha fazla ödemek zorunda kalabilirsiniz!

Kredi kartı borçlarını bu tarihe kadar ödemeyenler için kara haber geldi. Bunu yapmazsanız, siz de çok daha fazla ödemek zorunda kalabilirsiniz...

Deprem bölgesinde o süre 1 Kasım'a kadar uzatıldı: Elektrik ve gaz borçlarını sildirecekler dikkat! 

Depremlerden etkilenen 11 şehirde, elektrik ve gaz borçlarının silinmesi için başvuru süresi 1 Kasım tarihine kadar uzatıldı. İşte detaylar...

vergi borçlularının ev alması Haberi

vergi borçlularının ev alması

Vergi borcu olan ev alabilir mi?

Ev sahibi olmak istediğinizi ancak vergi borcunuzun olduğunu düşünelim. Mevcut borcunuz ev almanıza engel teşkil edecek mi? Vergi borcu olan kişiler ev alabilir mi?


Vergi borcunun bulunmadığına dair belge aranan haller arasında "ev sahibi olmak", "ev satın almak" gibi bir hüküm bulunmuyor.


Vergi borcunun bulunmadığına dair belge aranan haller:

- Müteahhitlerden alınan bina inşaat harcı ve yapı kullanma iznine konu işlemlerde,

- Maden arama ruhsatnamesi taleplerinden,

- Petrol arama, işletme ruhsatnamesi sicil işlemlerinde,

- Eczane açanlardan,

- Silah taşıma ve bulundurma ruhsatnameleri alınırken,

- Özel okul ve dershane açanlardan

- Döviz büfesi ve sigorta şirketi izin belgeleri verilirken gibi durumlarda vergi borcunun olmadığına dair belge aranıyor.


Vergi borcunun olmadığına dair belgeyi aramaksızın işlem yapanlara ise iki bin TL "idari para cezası" kesilecek.


Buna karşın; Maliye...