19 / 05 / 2024

Yabancıdan konut alımı

Yabancıdan konut alımı

Konut Yatırımcıları ve Geliştiricileri Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Türkiye'ye doğrudan giren toplam yabancı ticari, kurumsal ve bireysel gayrimenkul sermayesi bu yıl 5 milyar dolar olacak" dedi.

Konut alımı karşılığı verilen vatandaşlık fahiş fiyatları tetikledi!

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, fahiş fiyatlara ve enflasyona değinerek, konut alımı karşılığı verilen vatandaşlığın fahiş fiyatlara neden olduğuna dikkat çekti. İşte o açıklama...

Kıbrıs'ta konut alım satımlarda geçen yıl rekor kırıldı!

Güney Kıbrıs’ta 2023 yılında emlak piyasasında gerçekleşen alım-satımlarda rekor kırdı. Kıbrıs yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi.

BES’te kısmen ödeme şartları resmen belli oldu! Biriken tutarın yüzde 50’si alınabilecek! Konut alımı, evlilik...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES), evlilik, konut alımı ve doğal afet durumlarında sistemde biriken tutarın yüzde 50'lik kısmını alma imkanı sağlayan kısmen ödeme uygulamasında başvuru şartları netlik kazandı.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

Yabancı sermaye, tahvil alımı için yüzde 35 getiriyi görmek istiyor!

JPMorgan son dönemde yüksek getiri sağlayan uzun vadeli lira cinsi tahvillerde alım tavsiyesine geçmek için getirilerin daha da yükselmesini bekleyecek.

İkinci ev alımında kredi sınırlamasının kapsamı genişleyebilir! Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tek tek açıklandı! 

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan detaylar ortaya çıktı. Programda, ikinci el konut alımından, kiralık ev ve iş yerlerine kadar pek çok ayrıntı bulunuyor. İşte detaylar...

TSK'dan subay alımı ilanı! İşte aranan şartlar ve başvuru tarihi

TSK subay alımı yapıyor. 2023 Türk Silahlı Kuvvetleri, KPSS’siz subay alımını açıkladı. TSK subay olarak istihdam edilmek üzere farklı alanlarda subay alımı yapacak. Peki “TSK subay şartları ve başvuru detayları neler?” İşte aranan şartlar...

Bireysel Emeklilik'te yeni sistem netleşti! Konut alımı, evlilik ve afet gibi durumlarda paranızı kullanabileceksiniz!

Bireysel Emeklilik Sitemi'nde yeni dönemle ilgili detaylar Resmi Gazete'de yayımlanarak netleşti. Konut alımı, evlilik ve afet gibi durumlarda paranızı kullanabileceksiniz! İşte detaylar...

Acun Medya’dan personel alımı ilanı! İşte detaylar!

Acun Medya, resmi kariyer internet sitesi aracılığıyla personel alımı yapacağını duyurdu. KPSS şartının gerekmeyeceği bu alımlar, 7 farklı branşta gerçekleştirilecek. Kurum, bu alımlarla çeşitli projelerde istihdam sağlayacak. İşte KPSS gerektirmeyen o branşlar ve detayları...

Yabancıdan konut alımı Haberi

Yabancıdan konut alımı

Gayrimenkul sektörünü değerlendiren Çelik, 2014'ün ilk yarısındaki politik belirsizlikler, global ekonomideki gelişmeler, KDV konusu ve maliyet artışının sektörü etkilediğini, buna bağlı olarak satışlarda bir miktar küçülme yaşandığını söyledi.


Çelik, TÜİK verilerine göre, geçen yılın ocak-kasım döneminde konut satışlarının 1 milyon 41 bin 406 adet olduğunu belirterek, bunun yüzde 1,02 azalarak bu yılın aynı döneminde 1 milyon 30 bine 715 adete gerilediğine dikkati çekti.


Geçen yıllarda satış vaadi yapılmış konutların teslimlerinin ve tapudaki devir işlemlerinin bu yıl da devam ettiğine vurgu yapan Çelik, yılın ilk altı ayında satışlardaki yavaşlamada politik gelişmelerin yanı sıra konut kredisi faiz oranlarındaki yükselmenin de etkili olduğunu dile getirdi.


Çelik, olumlu bir gelişme olarak, faizler yükselince, sektördeki firmaların kendi şirketleri bünyesinde faizi sübvanse ederek, kendi imkanlarıyla ödeme planlarıyla satışa...