28 / 04 / 2024

yabancıların gayrimenkul sektörüne ilgisi devam edecek mi

yabancıların gayrimenkul sektörüne ilgisi devam edecek mi

Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Derbazlar, " İstanbul'da merkezi lokasyon denilecek Nişantaşı, Taksim, Beşiktaş gibi yerlerde kentsel dönüşüme çok ihtiyaç var." dedi.

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan ticari gayrimenkul sektörü açıklaması!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yüksek faiz oranları ve pandemi sonrası değişen çalışma modelleri ile ofislerin boşalmasından dolayı ticari gayrimenkul sektörüne ilişkin endişelerinin bulunduğunu fakat durumun yönetilebilir olduğuna inandığını kaydetti.

Viven İnşaat, 2024'te yeni projeleri ile gayrimenkul sektörüne hız kazandıracak

Viven İnşaat, İzmir ve Çeşme’de hayata geçirdiği yeni projeleri ile gayrimenkul sektöründe liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor. Şirket tarafından  2023 yılı değerlendirildi ve 2024 yılına dair hedefler ve yeni projeler paylaşıldı. 

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Sebo İnşaat Gayrimenkul: İnşaat ve gayrimenkul sektörünü zor günler bekliyor!

Sebo İnşaat Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek inşaat ve gayrimenkul sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gayrimenkul sektörüne yeni soluk: RookZ! Gayrimenkulün kalesi olmaya geliyor...

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden TÜGEM'in Kurucusu, İTO Gayrimenkul Komite Başkanı ve NEOPRA Gayrimenkul Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akdoğan, sektöre yepyeni bir soluk getirecek projesi "Gayrimenkulün kalesi" sloganıyla yola çıkan RookZ için start verdi.

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

Yabancıların tapu masrafı 2022 ne kadar?

Türkiye'den tapu satın almak isteyen yabancılar işlemin mali boyutunu araştırıyor. Peki, yabancıların tapu masrafı 2022 ne kadar?

Emlak ve Emlak Yönetimi mezunları gayrimenkul sektörüne kazandırılmalı! 

Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü'nün gayrimenkul sektörüne ilişkin önemini değerlendirdi. 

Yabancıya konut satışı, sektöre can suyu oldu!

Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, yabancıya konut satışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, satışların gayrimenkul sektörüne can suyu olduğunu söyledi.

Dövizdeki düşüş gayrimenkul sektörünü hareketlendirecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomide yeni aracı devreye alması ile beraber dolar ve euroda sert düşüşler meydana geldi. Bu düşüşün gayrimenkul sektörünü de etkilemesi bekleniyor. 

yabancıların gayrimenkul sektörüne ilgisi devam edecek mi Haberi

yabancıların gayrimenkul sektörüne ilgisi devam edecek mi

Birleşik Gayrimenkul 3 yıl önce Güngör Çepni, Ömer Derbazlar ve Yakup Karagöz ortaklığında kuruldu. Şirketin ilk büyük yatırımı da Kadıköy'de Özelleştirme İdaresi tarafından Maliye Hazinesi'ne ait arazinin özelleştirilmesiyle hayata geçirilen Park Residences Cadde projesi. 


Bağdat Caddesi'ndeki dört yüksek katlı binanın yüzde 60'ını bütün haklarıyla satın aldıklarını belirten Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Derbazlar, "Park Residences Cadde, Bağdat Caddesi Göztepe'de, İstanbul Boğazı, tarihi yarımada, Adalar ve Marmara Denizi manzaralı bir proje. Projenin inşaatı tamamlandı ve taşınmaya hazır durumda" diyor. 


Park Residences Cadde. 44 dönüm arazi içinde her biri 44 katlı dört binadan oluşuyor. 102 metrekare ile 690 metrekare arasında rezidanslardan oluşan projenin satış işlemleri geçtiğimiz yıl başladı. Derbazlar, 2018 sonunda tüm satışların tamamlanmasını planlıyor. "3 yıl içinde beklenilen...