10 / 05 / 2024

yanan binanın emlak vergisi

yanan binanın emlak vergisi

Yanan, yıkılan, tamamen kullanılmaz hale gelen veya vergiye tabi iken muaflık şartlarını kazanan binalardan dolayı emlak vergisi mükellefiyeti ne zaman sona erer? İşte yıkılan binanın emlak vergisi...

Emlak Konut GYO'nun Mecidiyeköy'de inşa edeceği 20 katlı binanın imar planları onaylandı!

Emlak Konut GYO'nun Şişli Mecidiyeköy'de inşa edeceği 20 katlı binanın imar planları onaylandı. İşte detaylar...

Bursa Osmangazi'de yanmış binanın yıkımı gerçekleşti!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yanan bir binanın yıkım işlemleri gece geç saatlerde gerçekleşti. 

Altın Emlak son 3 ayda 15 yeni temsilcilik açtı!

Altın Emlak son 3 ayda 15 yeni temsilcilik açtı. 23 ilde 115 Temsilciliği bulunan emlak sektörünün tamamı yerel sermayeli en güçlü franchisee zinciri olan Altın Emlak Ailesi 2018 yılına da hızlı giriş yaptı.

Altın Emlak Çatalca yatırım günleri başladı!

Altın Emlak Yatırımcı Günleri kapsamında 1-2 Aralık tarihlerinde Çatalca ofisinde yatırım fırsatları sunuluyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Yatırım günleri sektörümüzde bir ilk. Temsilcilerimizin bölgelerindeki fırsat niteliğindeki portföyleri yatırımcılar ile buluşturuyoruz.

12 soruda konutların emlak ve çöp vergisi!

Konutların emlak ve çöp vergisi için 2. taksit ödemelerinin Kasım ayının sonuna kadar yapılması gerekiyor. Peki, konutların emlak ve çöp vergisi nasıl ödenir?

5 soruda dükkanların emlak ve çöp vergisi!

Kasım ayı itibari ile 2. taksit dönemi başlayan dükkanların emlak ve çöp vergisi nasıl ödenir? Dükkanların emlak ve çöp vergisi ne kadar?

Çekmeköy'deki harabe bir binanın işletme olduğu iddiaları mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Çekmeköy Şahinbey Caddesi üzerinde bulunan, terkedilmiş harabe binanın ticari işletmeye çevrilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Altın Emlak temsilcileri İstanbul’da buluştu!

Altın Emlak temsilcilikleri, ‘Gayrimenkul Uzmanlığında 7 Formül’ ve ‘Emlakçılıkta Zaman Yönetimi’ eğitimlerini aldılar.

Altınordu'daki 225 binanın dış cephesi yenilenecek!

Kente değer katan yatırımlara devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu'daki 225 binanın cephesini yenileyecek.

Afyonkarahisar'da 500’e yakın binanın cephesi yenilenecek!

Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde Bedesten Çarşısı’ndan Türbe Camii’ne kadar olan 500’e yakın binanın cephesi yenilenecek..

Afyonkarahisar'daki 500 binanın cephesi yenilenecek!

Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyonkarahisar Valiliği işbirliğinde Bedesten Çarşısı’ndan Türbe Camii’ne kadar olan 500’e yakın binanın dış cephesi komple yenilenecek.

Beşiktaş'ta tarihi binanın duvarı çöktü!

Beşiktaş Ihlamurdere Caddesi üzerinde bulunan tarihi binanın duvarı çöktü. Restorasyon çalışması devam eden binanın çöken duvarı 2 kadını yaraladı.

Mecidiyeköy'de 5 katlı binanın istinat duvarı çöktü!

Mecidiyeköy Musadayı Sokak'ta 5 katlı binanın inşaat temeli çalışmasında istinat duvarı çöktü. Olay yerine gelen ekipler, bina sakinlerinin tahliyesine karar verdi.

yanan binanın emlak vergisi Haberi

yanan binanın emlak vergisi

Yıkılan binanın emlak vergisi!

Emlak vergisi ile ilgili esasları düzenleyen 1319 sayılı kanun gereğince; Yanan, yıkılan, tamamen kullanılmaz hale gelen veya vergiye tabi iken muaflık şartlarını kazanan binalardan dolayı mükellefiyet, bu olayların vukubulduğu tarihi takip eden taksitten itibaren sona eriyor.


Oturulması ve kullanılması kanunların verdiği yetkiye dayanılarak yasak edilen binaların vergileri, mükelleflerce, keyfiyetin vergi dairesine bildirilmesi veya vergi dairesince re'sen tespit edilmesi üzerine, bu olayların vukua geldiği tarihlerden sonra gelen taksitlerden itibaren, bu hallerin devam ettiği sürece alınmıyor.


Emlak vergisi ödenmeyecek binalar:

Madde 4 – (Değişik birinci fıkra : 16/10/1981 - 2536/1 md.) Aşağıda yazılı binalar, kiraya verilmemek (24.11.1994  tarihli ve 4046 sayılı Kanun kapsamında yapılan işletme hakkı devirleri hariç) şartıyla Bina Vergisinden daimi olarak muaftır. ( (a), (b), (s), (y) ve  (z)...