18 / 07 / 2024

yatırım konut sektörü

yatırım konut sektörü

Türkiye’de konut fiyatları neden artar? O kadar çok sebebi var ki... Suriyelilerden tutun, yık-yap şeklinde devam eden kentsel dönüşüme, inşaat ve arsa maliyetlerinden, lüks ev talebine kadar...

Krediyle konut almak mı daha mantıklı, fonlara yatırım yapmak mı? İşte o hesap! 

Gayrimenkul sektörü için getirilmesi planlanan yeni vergiler, konut yatırımının şu an mantıklı olup olmadığını gündeme getirdi. Peki krediyle konut almak mı daha mantıklı, fonlara yatırım yapmak mı? 

Gayrimenkul fonlarıyla ilgili düzenleme konut satışlarını azaltır, yurt dışına yatırımı artırır

Gayrimenkul yatırım fonlarının, gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılıyor. Ekonomist Nejat Özonay, konut sektörüne çözüm olarak sunulan yeni uygulamanın projeleri yavaşlatacağını ve satışları azaltacağını söyledi.

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.

Gayrimenkul Yatırım Fonları konut üretimini artıracak!

Yaptığı açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan taslakla Gayrimenkul Yatırım Fonlarının (GYF) konut üretimi yapmasının önünün açılacağını dile getiren NEO Portföy Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım bu hamlenin sektöre can suyu olacağını söyledi.

'Yeni nesil sosyal arsa projeleri' konut yatırımının cazibesini sarsıyor!

Konut fiyatlarının yükselmesi yatırımcıları farklı alternatif eğilimlere yöneltiyor.   Sektörde ‘yeni nesil yatırım’ olarak bilinen sosyal arsa projelerine talebin artması konut yatırımının  cazibesini sarsıyor. 

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı!

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı. Kamuda bu sene konut sektöründe 72 proje için ayrılan 789 milyon 273 bin lira değerindeki yatırımın 454 milyon 223 bin TL'sini AFAD kullanacak. Bahsedilen konut yatırımları içinde ilk sırada 454 milyon 223 bin lirayla AFAD var. 

Ulaşım yatırımları Sakarya'da konut satışlarını arttırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımların ülke ekonomisini önemli ölçüde artırdığını söyleyen İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Başkanı Eyüp Vural, özellikle Sakarya'da konut satışlarının arttığını dile getirdi. 

Trabzon'da yeni konut yatırımı hızlanmalı!

Trabzon’da 21 senedir faaliyette bulunan Saral Gayrimenkul’un sahibi Semih Sarıalioğlu, gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalar yaptı. Sektörü değerlendiren Semih Sarıalioğlu, Trabzon'da konut yatırımı için imkanların ve fırsatların artış gösterdiğini dile getirdi.

Konut yatırımında ABD ilk sırada!

ABD, yüksek kira getirisi ve düşük amortisman süresi ile konut sektöründe yatırım için ön plana çıkıyor. Yabancı yatırımcı ilgisinin her geçen gün arttığı Türkiye’de de yerli yatırımcılar, yurtdışına açılmaya başladı. 

Konuta yatırım yapacaklar dikkat! Sektör hareketlendi!

Konuta yatırım yapacak vatandaşlar, Türkiye'deki yeni projeleri kovalıyor. Sektörde çok sayıda markalı konut projesi bulunuyor. Evini değiştirmek, güvenli binalarda yaşamak isteyen vatandaşlar konutlardaki fırsatları takip ediyor...

2019'da en çok yatırım konut ve ulaştırmaya yapıldı!

Özel sektör ve kamunun 2019 yatırım karnesi yayınlandı. Buna göre; Toplam yatırımlarda en büyük pay yüzde 29.21 ile ulaştırmaya ait. Bunu yüzde 25.86 ile konut izliyor.

Kamunun konut sektörü yatırımlarında 'aslan payı' afet konutlarının!

Kamuda bu yıl konut sektöründe 95 proje için 454 milyon 944 bin liralık yatırım yapılması planlanıyor. Kamunun konut sektörü yatırımlarında "aslan payı" afet konutlarının oldu.

Konut sektörü 2020 yılına nasıl başladı?

Türkiye genelinde konut metrekare ortalama birim fiyatı, 2019 yılı itibarıyla 2 bin 930 liraya yükselerek rekor kırdı. Peki faiz oranı düşünce konut fiyatları arttı mı? Konut sektörü 2020 yılına nasıl başladı? Reidin Genel Müdürü Alp Çapa merak edilen soruları yanıtladı…

yatırım konut sektörü Haberi

yatırım konut sektörü

Haber ilginç; 2015 yılında konut fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye oldu. Öyle böyle de değil, açık ara… Demek ki furya devam ediyor.


Türkiye’de konut fiyatları neden artar? O kadar çok sebebi var ki... Suriyelilerden tutun, yık-yap şeklinde devam eden kentsel dönüşüme, inşaat ve arsa maliyetlerinden, lüks ev talebine kadar...


Ancak burada esaslı bir tutumdan bahsetmek zorundayız. Konutun yatırım haline dönüşmesi... Yıllardır yüksek getiri ile devam eden konut piyasası kendi kendini dolduruşa getiren bir mekanizmaya dönüştü. İyi de kazandırdı.


Kira gelirleri, ev fiyatlarından daha hızlı değişir. Eğer bir konut için istenen fiyat, 200 aylık kira getirisinin üstüne çıkmışsa temkinli yaklaşmak gerekir. Yaklaşık 17 yıl… Bizde 30-35 yılı buldu. Ev almak yerine kirada oturmak çok daha mantıklı hale geldi.


Bakın, Türkiye’de çalışan bir insanın...