01 / 05 / 2024

yazlık ev arayanların tercihleri

yazlık ev arayanların tercihleri

Son dönemlerde Türkiye’de konut algısı git gide değişiyor.Güvenlik problemi, yeşil alanların azalması, sosyal alan ihtiyacı gibi etmenler de satılık ve kiralık konut aramalarında ‘site içi’ kriterini öne çıkarıyor...

Ocak'ta ev arayanların yüzde 43'ü kiralık, yüzde 57'si satılık ilanlara baktı!

Emlakjet, 350 bine yakın satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan verilere göre 2024 yılı Ocak ayı emlak verilerini yayınladı. Buna göre Türkiye genelinde Ocak ayında konut arayanların yüzde 43’ü kiralık yüzde 57’si satılık konut aradı.

1945'te yazlık evlerin fahiş kira bedelleri çileden çıkarttı! İşte Büyükada ve Suadiye'deki kiralık yazlık evler

1945 yılında kiralık konut bedelleri ile ilgili yapılan denetimlerde fahiş fiyata yazlık ev kiralayanlar mahkemeye verilmiş.

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Türkiye genelinde, konut arayanların yüzde 44'ü kiralık ev baktı...

Türkiye'de kasım ayında konut arayanların yüzde 44'ü kiralık, yüzde 56'sı satılık konut araması yaptı. Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, tek rakam düzenlemesinin sektöre katkı sağlayacağını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Ev sahiplerinden asgari ücret çıkartması: Kiralık ev ilanlarını tek tek geri çektiler!

Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği gibi ev sahipleri de asgari ücret merakla bekliyor. Ev sahipleri asgari ücret belli olmadan, kiralık ev ilanlarını kaldırdı, Ocak ayını bekliyor.

Yazlık fiyatları uçtu: 75 metrekare yazlık ev 21 milyon TL!

Yazlık bölgelere göç, konutlarda satış ve kira fiyatlarının artmasına neden oldu. Bu durumu fırsata çeviren ev sahipleri ise yazlık satarken fahiş fiyatlar vermekten geri durmadı. Bir ev sahibi Balıkesir'de 75 metrekare yazlığı 21 milyon liraya satışa çıkardı.

Her 100 kişiden 15’i, yatırım amaçlı yazlık almak istiyor!

Çevrimiçi gayrimenkul platformu Emlakjet’in yazlık ev sahipliği ve kullanım tercihlerini masaya yatırdığı özel araştırma dosyasına göre, kullanıcıların yüzde 70’i yazlık kiralamak yerine satın almayı tercih ettiğini, yüzde 15’i ise yatırım amaçlı düşündüğünü belirtiyor.

Son dönemin yeni dolandırıcılığı! Kiralık daire arayanlar evi görmeden kaparo ödemeyin! 

Kiralık ev arayanların dikkat etmesi gereken önemli bir unsur var. İstanbul’un bir semtinde son aylarda ‘sahte kiralık daire’ ilanlarıyla dolandırılan kişilerin olduğu ileri sürülüyor. Mağdur olanlardan bazılarının savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Gayrimenkul danışmanları önemli bir uyarı yaptı.

Düğün mevsimi başladı! Kiralık ev bulmak iyice zorlaştı!

Konut kiralarında artış oranı yasal olarak yüzde 25 ile sınırlı ama uygulamada buna uyan yok. Emlak danışmanları hem kentsel dönüşüm hem de evlilik sezonunun açılması nedeniyle önümüzdeki günlerde kiralık ev bulmanın daha da zorlaşacağına dikkat çekiyor.

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

İzmir Karaburun'da 14 arsa ve arazi satışa çıkıyor! Yazlık bölgede arsa ve arazi arayanlar bu tarihleri kaçırmayın!

İzmir Karaburun Saip, Saipaltı (Yalı), ve Ambarseki Mevkiinde yer alan 14 arsa ve arazi satışa çıkıyor... Yazlık bölgede arsa ve arazi arayanlar bu tarihleri kaçırmayın...

Kuşadası Belediyesi 4 arsa satacak! Yazlık bölgede arsa arayanlar dikkat!

Aydın İli Kuşadası Belediye Başkanlığı, Kuşadası'nda yer alan 4 adet arsayı satışa çıkardı. Yazlık bölgelerde arsa arayanların merakla beklediği satış ihalesi 11 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

İzmir Dikili'de tam 15 adet arsa satılacak! Yazlık bölgelerde arsa arayanlar bu fırsatı sakın kaçırmayın!

Dikili Belediyesi, İzmir Dikili'de tam 15 adet arsa satacak. Yazlık bölgelerde arsa arayanlar bu fırsatı sakın kaçırmayın...

yazlık ev arayanların tercihleri Haberi

yazlık ev arayanların tercihleri

Hurriyetemlak.com verilerine göre; Türkiye’de yazlık ev arayanların yaklaşık yüzde 40’ı site içini tercih ediyor.


Son dönemlerde Türkiye’de konut algısı git gide değişiyor. Özellikle deprem tehlikesi vatandaşı yeni yapılmış güvenli binalarda yaşamaya itiyor. Güvenlik problemi, yeşil alanların azalması, sosyal alan ihtiyacı gibi etmenler de satılık ve kiralık konut aramalarında ‘site içi’ kriterini öne çıkarıyor.


Hurriyetemlak.com konut arama verilerinden derlenen bilgilere göre, birincil konutların yanı sıra yazlık aramalarında da bu tip kriterler öne çıkmaya başladı. Vatandaş artık yazlık evlerini de site içinden arıyor. Özellikle yüzme havuzları, spor alanları ve güvenlik gibi unsurların cezbettiği alıcılar tatillerini rahatlık ve güven içinde geçirmek istiyor.


İstanbul’un yazlık ilçelerinden Silivri, Büyükçekmece, Şile gibi bölgeler ele alındığında; ‘yapı tipi’ kategorisinde en çok aranan özellik yüzde 56 ile ‘apartman’ seçeneği.  Konut...