13 / 05 / 2024

yeni kimlik

yeni kimlik

Yapılan son düzenlemeler ışığında artık eski kimlik kartları yerine çipli kimlik kartlarına geçilmiş oldu. Ehliyetini hâlâ yenilememiş olanlar, 2022’nin sonuna kadar yenileyebilecek. Nüfus cüzdanını çipli olana geçmek için ise ilk 2023 yılına kadar süre tanındı fakat bu süre daha sonra kaldırılmış

Tapuda yeni dönem başladı! Eski kimlik ile tapu işlemi geçerli olacak mı?

Tapu dairelerinde sil baştan değişiklikler yapılırken tapuda yeni döneminde başladığı kaydedildi. Buan göre, yeni kimlik ve eski kimlik ile işlem konusunda merak edilen detaylar belirtildi. 

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

Emlak sektöründe yeni dönem! Resmen başladı!

Ticaret Bakanlığı'nın gayrimenkul satışlarında, sahte ilanlar üzerinden dolandırıcılık ve spekülatif fiyat artışlarını engellemek için yaptığı düzenlemeyle kimlik doğrulama ve yetki belgesi zorunluluğu 1 Kasım itibarıyla devreye girdi. Bu kapsamda, Edirne’deki emlakçılara yeni düzenleme anlatılacak.

Konut ve araç satışında yeni dönem resmen başladı! 100 bin TL'ye kadar ceza kesilecek!

Konut ve otomobilde yeni ilan düzenlemesi bugün resmen uygulanmaya başladı. Artık T.C. kimlik, adı-soyadı ve cep telefonu bilgileri Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'ne girilecek. Aldatıcı ilanın paylaşılması halinde 100 bin TL'ye kadar ceza kesilecek.

Emlak ve araç satışlarında yeni bir dönem başlıyor!

Ticaret Bakanlığı, sahte ilanlar ve spekülatif fiyat oluşumlarını önlemek amacıyla getirdiği ilan yasağının uygulanmasına yarından itibaren başlayacak. Bu yeni düzenleme, gayrimenkul ve ikinci el taşıt satışlarını kapsayacak ve e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasını gerektirecek.

Sahte hesaplara son! X’te aylık 150 TL'ye kimlik tabanlı doğrulama dönemi başladı

Eski adıyla Twitter olan X, doğrulama hizmetlerine yeni bir seçenek daha ilave ediyor. Bir süredir geleceği söylenen kimlik kartı tabanlı doğrulama seçeneği X’te aktif hale gelmiş halde. İşte detaylar...

Kimlik kartını kapan hemen başvursun! O bankadan kaçırılmayacak fırsat: Tek tek hesaplara yatıyor!  

Akbank, hesap sahiplerine özel yeni bir kampanyaya imza attı. Kampanya kapsamında 11 haneli TC kimlik numarasına göre ödemeler hesaplara yatacak. İşte ayrıntılar...

Engelli Kimlik Kartı sahipleri için önemli duyuru! Artık bu şekilde kullanılacak!

Engelli kimlik kartı olan vatandaşlara yönelik yeni bir karar alındı ve ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararla birlikte Engellilik Kimlik Kartı'nın kullanımıyla ilgili düzenlemeler yapıldı. İşte tüm ayrıntılar...

Kimlik kartlarında yeni gelişme! E-Devlet’ten verilecek! Aile Bakanlığı resmen açıkladı!

Engelli bireylere kimlik kartı verilmesine ve ulusal engelli bilgi sistemi oluşturulması ile ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla birlikte engelli bireylere tanınan hak ve hizmetlerden faydalanmalarını öngören Engelli Kimlik Kartı Verilmesine dair ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Oy kullanmak için yeni kimlik şart mı? Eski kimlik kartıyla oy kullanabilir mi? Oy kullanırken hangi belgeler gerekli?

Genel seçimlere artık sayılı günler kala vatandaşlar oy kullanmaya dair birtakım sorularına yanıt arıyor. İşte o sorulardan bazıları ve onların yanıtları!

Yeni destekler hesaplara tek tek yatırıldı! Hemen kimlik numaranızla girip kontrol edin

Devletlerin bankalar aracılığı ile ayarladıkları destekler ile ilgili gelişmeler merak ediliyor. Yeni ödeme programında, kimlik numarasına göre yapılan ödemeler kapsamında hesaplara 5.000 TL tanımlanacağı söylendi. 

e-Devlet’te yeni dönem! Askerliğim, Dijital kimlik, çevrim dışı giriş...

e-Devlet, yenilenmeye devam ediyor.  Sisteme Dijital Kimlik, DETSİS, Askerliğim ve çevrim dışı giriş gibi onlarca özellik ekleniyor. İşte detaylar...

Tapuda yeni dönem başlıyor!

Tapuda yeni döneme geçilirken, Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) artık 81 ilde kullanılma başladı.

yeni kimlik Haberi

yeni kimlik

Peki, Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır? İşte yeni kimlik randevusu bilgileri ve fiyat listesi…

İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı düzenleme neticesinde ehliyet, kimlik ve pasaport ile ilgili değişiklik kararı, 1 Ocak 2017’de yürürlüğe girmişti. Ve İçişleri Bakanlığı 21 Eylül 2020’de devreye aldığı başka bir  yenilik de ehliyetin kimlik kartına entegre edilmesi olmuş oldu.

Yeni çipli kimlik kartı uygulaması ile vatandaşların kimlik belgesi ile ehliyet belgesini ayrı ayrı taşıma zorunluluğu ortadan kalkmış oldu. 

'Hayat Kimliğinle Kolay' uygulamasıyla sürücü belgelerinde yer alan bilgiler, çipli kimlik kartlarına entegre ediliyor. Böylece vatandaşların, trafikte yanlarında ayrı bir sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Bunun içinde vatandaşların yapması gereken tek şey, İlçe nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunarak ehliyetlerini, kimlik kartına tanımlamak.
 

KİMLİK VE EHLİYET BİRLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

Ehliyetini yenilemek isteyenler için...