13 / 05 / 2024

Yerel seçim süreci kentsel dönüşüm

Yerel seçim süreci kentsel dönüşüm

İnşaat sektörünü yeni yılda tetiklemesi beklenen kentsel dönüşüm seçim ağırlığına girdi. Ömer Derbazlar, yapılan anlaşmaların pratiğe dökülmesinde sorun yaşandığını söylerken, Talat Kılıç ise "Herkes bekle, gör politikası uyguluyor" dedi...

İnşaat sektörü devlerinden 2024 yerel seçim değerlendirmesi! İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar bekliyoruz

30 Mart 2024 Yerel Seçimlerin ardından inşaat sektörü devlerinden açıklama geldi. İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar beklediklerini açıklayan uzman isimlerden önemli açıklamalar geldi.

Konut satışlarında yerel seçim durgunluğu!

Emlak sektörünün son açıklanan raporu son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut satışlarının son 8 senenin en düşük seviyelerine indiğini ortaya çıkardı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan sektör temsilcileri de umutların seçim sonrasına kaldığını kaydetti.

Vatandaşlar yerel seçim öncesi dolara hücum etti!

Merakla beklenen yerel seçimler öncesinde Merkez Bankası rezervleri azalırken vatandaşlar döviz talebindeki artışlar da oldukça dikkat çekti. Paylaşılan detaylara göre yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatı geçen hafta 5,7 milyar dolar artış gösterdi.

Ünlü ekonomistten korkutan açıklama: Önce Ramazan ardından da seçim zamlarına hazır olun

Akaryakıttan gıdaya, hizmetten giyime tüm tüketim ürünlerinde zamlar hız kesmeden devam ediyor. Evdeki hesap bir türlü çarşıyla tutmuyor.  Ekonomist Şenol Babuşçu zamların devam edeceğini belirterek, Ramazan zamları ardından da seçim zamlarının kapıda olduğunu söyledi.

Marmaris’te mermer ocağı projesinin ÇED süreci sonlandırıldı!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde özel bir firma tarafından yapılması planlanan mermer ocağı işletmesi için başlatılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci, proje sahasının orman alanında yer alması ve aynı zamanda da yerleşim yerlerine yakın olması gerekçesi ile sonlandırıldığı açıklandı.

Ünlü ekonomistten seçim sonrası dolar tahmini! Yatırımcılar pür dikkat bakın! Bu pozisyonu alanlar kârlı çıkmayacak!

Ülke genelinde seçim sonrası doların yükseleceği söylenirken vatandaş döviz bürolarının yolunu tuttu. Peki seçim sonrası dolar yükselecek mi? 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı? Gayrimenkul İktisatçısı piyasayı değerlendirdi!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, 'Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı?' sorusunu yanıtladı ve konut fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte Ahmet Büyükduman'ın sektör ile ilgili önemli açıklamaları...

Memurlara büyükşehir tazminatı geliyor mu? AK Parti'nin seçim beyannamesinde dikkat çeken 4 madde!

Yerel seçimlerde (31 Mart) yarışacak tüm belediye başkan adaylarını kamuoyu ile paylaşan AK Parti'nin seçim beyannamesi de 30 Ocak'ta açıklanacak. Bu kapsamda büyükşehirlerde çalışan memurlara büyükşehir tazminatı verilmesi planlanıyor. İşte AK Parti'nin seçim beyannamesinde dikkat çeken 4 madde...

Tapu dairelerinde işler durma noktasına geldi! Yatırımcılar Dubai ve İngiltere’ye gidiyor!

Ülkedeki ekonomik zorluklar ve seçim süreci Muğla’daki emlak sektöründe olumsuz etki gösterdi. Tapu dairelerinde işlemlerin durma noktasına geldiği belirtilirken, yatırımcıların da Dubai ve İngiltere’ye gittiği vurgulandı. 

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

2023 yılının ilk yarısı seçimlerden dolayı çok hareketli geçti. Seçim sonrası ise uygulanan sıkı para politikası, gayrimenkul sektörünü etkiledi. Peki seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

Yüksek Seçim Kurulu 15 sözleşmeli bilişim uzmanı alıyor! Başvurular 22 Eylül'de başlayacak! Aman kaçırmayın!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 15 sözleşmeli bilişim uzmanı alımı yapılıyor. Söz konusu alım için başvurular 22 Eylül'de başlayacak. İşte YSK 15 sözleşmeli bilişim uzmanı alımı ile ilgili detaylar...

Seçim sonrasında özel tüketime sert fren geliyor! Artık alış veriş yapmak hayal olacak!

Üç yıllık yeni Orta Vadeli Program, “sıkı para” politikası ile ekonomiyi soğutma ve özel tüketiminin baskılanması sinyalini verdi. Ancak bu politikaların Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında uygulanması bekleniyor.

Yerel seçim süreci kentsel dönüşüm Haberi

Yerel seçim süreci kentsel dönüşüm

İnşaat sektörünü yeni yılda tetiklemesi beklenen kentsel dönüşüm seçim ağırlığına girdi. Ömer Derbazlar, yapılan anlaşmaların pratiğe dökülmesinde sorun yaşandığını söylerken, Talat Kılıç ise "Herkes bekle, gör politikası uyguluyor" dedi. 


2014 yılında inşaat sektörünün büyümesini ateşlemesi beklenen kentsel dönüşüm, seçim süreci nedeniyle yavaşladı. Sektörde seçim nedeniyle dönüşüm projelerin hızında bir azalma yaşandığı belirtilirken, durgunluğun seçim sonrasında sonra ereceği belirtiyor. 


İnşaat sektörünün 2013'te özel sektörün kentsel dönüşüm kapsamında yapılan çalışmalarla büyüme gösterdiğini dile getiren Metropolis Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Derbazlar, "Ancak kentsel dönüşüm projelerinde aksaklıklar devam ediyor. Bizim gibi kentsel dönüşüm yapan inşaat firmaları da anlaşmalar yapıyor. 


Kağıtlar üzerinden her şey tamamlanıyor. Ancak pratikte dönüşümün gerçekleşmesi mevcut dönüşüm bölgelerinin yıkılarak yeniden dönüşmesini içeren fiziksel dönüşüm için yine de seçimler bekleniyor" diye konuştu. Seçim...