05 / 05 / 2024

yöneticinin aidat makbuzu vermesi

yöneticinin aidat makbuzu vermesi

Kat Mülkiyeti Kanunu madde 20'de düzenlenen esaslara göre, aidat borcunu ödemeyen kat maliki hakkında dava açılabiliyor. Peki, apartmanın ortak giderleri için alınan bina aidatlarında makbuz şart mı?

Borç krizindeki emlak devi Evergrande'de üst düzey yönetici gözaltına alındı!

Borç krizindeki inşaat ve emlak devi Evergrande'nin elektrikli araç üreticisi Evergrande NEV'in Başkan Yardımcısı Liu gözaltına alındı. Yöneticinin "yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu" şüphesiyle soruşturulduğu belirtildi.

Site aidatı nasıl belirlenir? Aidata itiraz etmek mümkün mü? Yasal yollar neler?

Fahiş kiralar ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirmişti şimdi de yüksek aidatlar kat malikleriyle site yönetimlerini karşı karşıya getrdi. Site yönetimleri aidat miktarına kafalarına göre belirleyebilir mi? Kat maliklerinin hakları neler?

Konut sitelerinde aidatlar belirleniyor! Ev sahipleri sakın kaçırmayın! Kirayla yarışan aidatlara ne kadar zam gelecek?

Yüksek aidat artışlarıyla karşılaşılmaması için konut sahiplerine genel kurul uyarısı geldi. Konut sitelerinde aidatlar belirleniyor! Ev sahipleri sakın kaçırmayın! 

Aidatlar kiraları yakaladı! İşte en yüksek aidat olan ilçeler

Enerji fiyatlarındaki yükseliş ve iş gücü maliyetlerinin artması gibi nedenlerle İstanbul’da konut aidatları, kiraları yakaladı. İşte en yüksek aidat alınan ilçeler...

Aidatlarla ilgili emsal karar! Artık yapılamayacak

Son yıllarda aidat ödemeleri kiralarla yarışıyor. Özellikle sitelerde masrafların artması nedeniyle aidatlara yapılan zam miktarı da arttı. Aidat ödemesinde sorun yaşayanlar ise, site ya da apartman yönetimleri tarafından çeşitli yaptırımlar uygulanıyor. Yargıtay'dan konu ile ilgili emsal niteliğind

Yöneticiler aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper , bugünkü köşesinde yöneticilerin aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olup olamayacağını kaleme aldı. Peki yöneticiler aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olabilir mi? İşte konu ile ilgili merak edilen ayrıntılar...

Apartmanda oturanlar dikkat! Siz de yanlış yapıyor olabilirsiniz!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, apartmanlarda yöneticinin toplantı ile alınan kararları bildirmemesinin fesih sebebi olup olmadığını ve kimlerin malik kimlerin vekil olduğunun belli olmadığı bir toplantının geçerli olup olmadığını kaleme aldı. 

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Konut sitelerinde yaşayanlar dikkat! Fahiş aidatlara itiraz edebilirsiniz!

Son bir senede yüzde 80 yükselişle kiralarla yarışan site aidatlarına ilişkin vatandaşlardan gelen tepkiler büyüyor. Site aidatlarına yapılan rekor zamlar, sakinleri isyan ettiriyor. İstanbul’da da fiyatlar rekor kırmış durumda. En yüksek aidat 1.674 Türk Lirası ile Beşiktaş’ta ödeniyor.

Apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Apartman yöneticisi ile sorun yaşayan malikler, yöneticinin hangi durumlarda görevden alınabileceğini merak ediyor. Peki, apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Yüksek aidat ödememek için ne yapılır?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen aidat konusunda sular durulmuyor. Peki yüksek aidat ödememek için ne yapılır?

İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde?

2022'yle beraber yüzde 40-60 oranında artan site aidatları yönetimleri ve ev sahiplerini karşı karşıya getirdi. Türkiye Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED) İstanbul'da en yüksek aidat tutarlarının Sarıyer, Ortaköy ve Beşiktaş'ta olduğunu belirtti.

TOKİ sakinlerinden aidat zammı eylemi!

İstanbul Arnavutköy'de TOKİ konutlarında 145 Türk Lira'sı olan aidat zamlanarak 245 Lira'ya yükseltildi. Aidatın zamlandığını duyan site sakinleri zammı protesto etmek amaçıyla eylem yaptı.

yöneticinin aidat makbuzu vermesi Haberi

yöneticinin aidat makbuzu vermesi

Bina aidatlarında makbuz şart mı?

Apartman aidatı, apartmanın ortak giderleri için tüm bağımsız bölüm sahipleri ile varsa kiracısından alınıyor. Kat Mülkiyeti Kanunu madde 20'de düzenlenen esaslara göre, aidat borcunu ödemeyen kat maliki hakkında dava açılabiliyor.


Anagayrimenkulün genel giderlerine katılma : 

Madde 20 – (Değişik birinci fıkra: 13/4/1983 - 2814/9 md.) Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: 

a) Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak; 

b) Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında;


Katılmakla yükümlüdür. 


c) Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla...