03 / 05 / 2024

yüksek şehir ve bölge plancısı

yüksek şehir ve bölge plancısı

Yüksek Şehir ve Bölge Plancısı Tahir Çalgüner 2014 başlarında, ODTÜ’nün tam ortasından yol geçebilir. İki farklı güzergah varmış gibi gösteriliyor. Tek bir güzergah var. Kelime oyunu yapıyorlar...

Yüksek faiz ve artan fiyatlar kaliteli konuta erişimi zorlaştırdı!

Yaptığı açıklamada konut yatırımcısının beklemeye geçtiğini belirten  Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu yüksek faiz ve artan fiyatların kaliteli konuta erişimi zorlaştırdığını kaydetti.

Kentsel dönüşüm, yüksek kiralar ve ev sahibi-kiracı tartışmaları İstanbul'dan İstanbul'a göçü tetikledi!

İstanbuk'da son zamanlarda kentsel dönüşüm seferberliği yaşanıyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm ve yüksek kiralardan dolayı evlerinden taşınmak zorunda kaldı. 

İki büyük şehir arası mesafe 80 dakika olacak! Bakan Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara- İstanbul arası yüksek hızlı tren müjdesi verdi ve iki büyük şehir arası mesafenin 80 dakika olacağını açıkladı.

İzmir Büyükşehir ve Fransız Kalkınma Ajansı'ndan kentsel dönüşüm için yeni adım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) kentsel dönüşüm için bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konu ile ilgili sunumun ardından açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

YÖK Başkanı açıkladı! Yüksek lisans ve doktora burslarına zam yapılacak...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, burs miktarlarının tezli yüksek lisans öğrencileri için 6, doktora öğrencileri için ise 9 bin liraya çıkarılacağını belirtildi. İşte haberin ayrıntıları...

İzmir Büyükşehir Belediyesi yüksek maaşla çalışacak personel alacak! Başvuru şartları ve son başvuru tarihi açıklandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde istihdam etmek üzere 4 adet müfettiş yardımcısı alacağını açıkladı. Başvuru koşulları ve sınav yeri belli olurken, son başvuru tarihinin ise 3 Kasım olduğu duyuruldu.

Borsada hangi hisselerde getiri potansiyeli yüksek? İşte endeks üstü getiri potansiyeline sahip 20 hisse

Uzmanlar, yüksek enflasyon ve faiz oranlarındaki artış nedeniyle borsada hisse seçerken çok dikkatli olunması gereken bir sürece girildiğine dikkat çekiyor. Önümüzdeki dönemde bazı sektörlerin ve şirketlerin getiri potansiyelinin daha yüksek olması öngörülüyor.

Tezsiz yüksek lisans yapmak isteyenler için ALES gerekli mi sorusu cevaplandı! İşte detaylar!

Lisans eğitimi tamamlandıktan sonra, akademik kariyerde ilerlemek ve not ortalaması iyi olan öğrenciler yüksek lisansa yönelmektedirler. Yüksek lisans, tezli yüksek lisans ve tezsiz yüksek lisans olarak ikiye ayrılmaktadır. Peki tezsiz yüksek lisans için ALES gerekli mi? İşte bu sorunun yanıtı…

Yüksek performans ve motor gücü ile BMW 8 bayilerde! İşte 14 Nisan 2023 fiyat listesi

BMW 8 Serisi'nin en büyük özelliklerinden biri yüksek performans sunmasıdır. Aracın tasarımı, motor gücü ve performans özellikleri, BMW markasının yüksek performans ve sürüş keyfi sunma konusundaki uzmanlığını yansıtır.

Afet bölgesindeki TOKİ ihaleleri iptal mi oluyor? Müteahhitlerden yüksek maliyet tepkisi! 

Afet bölgesine ve çeşitli kentlere inşa edilmesi planlanan toplu konut ihalelerinde ‘belirsizlik’ iptalleri gündeme geldi. İptal sebepleri arasında ‘yüksek maliyetler’ ve ‘ihaleye teklif veren firma olmaması’ yer alıyor. 

Faturanız yüksek geldiyse hemen PTT'ye koşun! Başvuran herkes faydalanacak

Faturaların yüksek gelmesi ve bu durumla başa çıkmak ve vatandaşın rahatlamasını sağlamak amacıyla devlet yetkilileri destek ödemelerine devam ediyor. İnternetten şartları ve bu desteğe nasıl sahip olacağını öğrenmek isteyen bu haber sizin için.

Doğalgaz faturası yüksek gelenler! Bu rakamdan fazla geliyorsa 300 TL iade!

Doğalgaz faturasının fazla gelmesinden bıkanlar ve ödemekte zorlananlar için bir fırsat bulunuyor. Eğer sizin de doğalgaz faturalarınız yüksek geliyorsa ve ödeme güçlüğü yaşıyorsanız 300 liranız geri iade edilebilir. Peki bu nasıl mümkün olabilir?

BMW'nin yüksek performanslı M serisinin özellikleri nedir? İşte 16 Mart 2023 fiyat listesi

BMW M serisinin en büyük özelliği, yüksek performans ve sürüş dinamikleri ile öne çıkmasıdır. M serisi araçlar, standart BMW modellerinden daha güçlü motorlara sahiptir. Peki BMW M serisinin 16 Mart 2023 fiyat listesi nedir?

yüksek şehir ve bölge plancısı Haberi

yüksek şehir ve bölge plancısı


Ankara 2038 Ulaşım Ana Planı’nın yakın takipçisi Yüksek Şehir ve Bölge Plancısı Tahir Çalgüner, ODTÜ ile ilgili yeni bir tartışma yaratacak iddiaları gündeme taşıdı. Çalgüner, “Söz konusu plana göre,  2014 yılında ODTÜ’nün tam ortasından yol geçebilir. Böyle bir risk var” dedi. Çalgüner’e göre,  iki farklı güzergâhta yol varmış gibi kamuoyu yanıltılıyor. Oysa, tek bir güzergah var.  Yol güzergâhının tümü iki etap halinde yapılacak.  Ortada bir  ‘kelime oyunu’  yapılıyor.


‘Kelime oyunu ile ODTÜ’yü yol yapıyorlar’

Kamuoyunda yanlış bilgilendirme yapılarak sanki iki farklı güzergâhta yol varmış gibi bir izlenim verildi. Aslında bu iki yol birbiriyle bağlantısını “Vişnelik” mevkiinde kuran tek yoldur. Tek güzergâhı var. Toplam yolun iki (2) etap hakinde yapılması düşünülüyor. Dolayısıyla yolun bütününe bakmak, varış ve bitiş noktaları ile değerlendirmek gerekir.


Gökçek,...