17 / 05 / 2024

Yüksekovada evi hasar görenler

Yüksekovada evi hasar görenler

Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'nın verdiği tahribatın giderilmesi ve vatandaşların zararlarının karşılanması için çalışmalar sürüyor.

Konut kredileri ne zaman açılacak? Ev almak için doğru zaman mı?

Konut fiyatlarındaki yükseliş yavaşlarken, önümüzdeki günlerde emlak piyasasında neler olacağı, kredilerin ne zaman açılacağı merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, kredilerin açılacağı tarihi belirterek, önümüzdeki birkaç yıl evi nakit paraya çevirmenin zor olduğunu söyledi.

UYAP açıkladı! Devlet elindeki yüzlerce evi satılığa çıkardığnı duyurdu...

Geçtiğimiz günlerde UYAP tarafından İhale sayfası üstünden başlayan Yediemin araç satışlarına ek olarak, şimdi de ev satışları başladığı açıklandı. Buna göre, uygun fiyata ev almak isteyen vatandaşlar için büyük bir imkan doğdu. İşte haberin ayrıntıları ve tüm detaylar...

Çevre, Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı! 100 bin hafif çelik köy evi için ilk kazmayı vurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde hasar gören köy evlerinin yerine inşa edilecek olan 100 bin hafif çelikten köy evi için ilk kazmayı vurdu. 

50 bine yakın konut gelecek ay hak sahiplerine teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Son yaşanan depremde 680 bin ev, 170 bin dolaylarında iş yerimiz yıkıldı, hasar aldı ve yıkıldı. 200 bin dolaylarında konutun inşasına başladık. Onları gelecek aydan itibaren her ay 40-50 binini teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.

Başvurusu reddedilen depremzede mahkeme kararı ile konut hakkı kazandı!

Elazığ’da 24 Ocak 2020’de yaşanan depremlerin ardından evi hasar alan fakat ilana zamanında başvurmadığı gerekçesiyle başvurusu onaylanmaya depremzedeyi, mahkeme haklı buldu.

SON DAKİKA! Adana’da bir deprem daha oldu! İşte son dakika anlık deprem verileri! Acil bakın!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 6 Şubat deprem felaketinden sonra 11 kentte alınan yıkıcı hasar, ülkemizde depreme olan hassasiyeti daha da yoğun hale getirdi. Bu nedenle, günlük fay hattı faaliyetleri ve sarsıntılar insanlar tarafından sıklıkla araştırılıyor. İşte son dakika deprem verileri...

Sel felaketi tarımda hesapları değiştirdi! Çiftçilerin kredileri ve fındık alım fiyatı ne olacak? Bakan tek tek açıkladı

Batı Karadeniz'deki aşırı yağışlar tarım arazilerinde büyük bir hasar yaratırken, Bakan Yumaklı, çiftçilerin Tarım Kredi ve Ziraat Bankası kredileri ile ilgili açıklama yaptı. Bölgede fındık alım fiyatlarının ne olacağı da merak konusu. İşte ayrıntılar...

Depremzede KOBİ'lere müjde! Kredi borçları silinecek, 1 milyon liralık faizsiz kredi desteği verilecek

Bakan Varank, deprem felaketinden etkilenen illerde faaliyet gösteren işletmelerin büyüklüğü ve hasar durumuna göre 1 milyon liraya kadar faizsiz ve ilk yılı geri ödemesiz KOSGEB kredisi kullandıracaklarını açıkladı.

Bakan Kirişci açıkladı! Adana'da 1900 konut, 7 köy evi inşa edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yaptığı açıklamada Adana'da hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, Adana'da 1900 konut, 7 köy evi yapılacağını söyledi.

Ev almak iseyenlere müjde! sıfır faizli kredi geliyor

Yaşanan depremin ardından, yaşanan kayıpların en aza indirgenmesi amaçlı yapılan hasar tespit çalışmaları ve alınacak önlemler gündemde. Evi hasar gören vatandaşlar  uygun fiyatlarla yeni konutların sahibi olabiliyor.

Depremde evi hasar görenler üzülmesin! Kredi desteğiniz hazır!

Depremde evi yıkılan ya da hasar görenler için açıklandı. Bu şartları taşıyanlara kredi desteği verilmektedir. İşte detaylar!

Deprem, konut piyasasını nasıl etkiledi? 

Yıkılan, hasar gören konutlar ve sağlam yapılara olan taleple deprem bölgesinde konut stokları hızla eridi, bununla birlikte fiyatlar da yükseldi. 11 şejirde ortalama fiyat artışı yüzde 33’e, kira artışı yüzde 56’ya kadar çıktı.

İstanbul için korkutan senaryo: Büyük depremde hasar görecek bina sayısı arttı!

Uzmanlar İstanbul'da 2030'a kadar 7 ve üzerinde bir deprem yaşanma ihtimalinin yüzde 64 olduğuna dikkat çekiyor. Peki İstanbul için korkutan deprem senaryosunda neler yer alıyor? Büyük İstanbul depreminde kaç binanın hasar göreceği tahmin ediliyor? İşte ayrıntılar...

Yüksekovada evi hasar görenler Haberi

Yüksekovada evi hasar görenler

Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'nın verdiği tahribatın giderilmesi ve vatandaşların zararlarının karşılanması için çalışmalar sürüyor.


Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, ilçede artan terör olayları nedeniyle bozulan huzur ve asayiş ortamının yeniden tesis edilmesi amacıyla 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının, 30 Mayıs'ta kısmen kaldırıldığı belirtildi. 


Yüksekova'da terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu ağır hasar gören 2 bin 829 binadan 477'sinin yıkım işlemlerinin tamamlandığı ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


" Yüksekova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 5 Ekim 2016 tarihi itibarıyla 4 bin 210 aileye toplamda 775 bin lira nakdi yardım yapılmış, 16 bin 400 aileye gıda paketi verilmiştir. Birinci ay için evi ağır hasar gören 2 bin 902 aileye, aile başına 800'er lira...