05 / 05 / 2024

yusufeli Kışla Köylere Hizmet Götürme Birliği

yusufeli Kışla Köylere Hizmet Götürme Birliği

Artvin Yusufeli’nde Köylerin Muhtarları ile bir araya gelen AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin çalışmalarını açıklayarak, köy muhtarlarının isteklerini masaya yatırdı.

Almanya’da konut fiyatları fahiş oranda artınca Almanlar köylere göç etmeye başladı!

Büyük kentlerde konut fiyatlarının fahiş oranda artmasından sonra Almanlar, köylere yönelmeye başladı. Ayrıca, evden çalışma sistemi de köye göçü hızlandırdı.

Kentlerden köylere göçün en büyük nedenleri: Daha iyi konut ve yaşam koşulları!

2020'den beri İstanbul'dan göç edenlerin sayısı kademeli olarak artmaya devam ediyor. TÜİK verilerine göre, büyük kentlerden göçün temel nedenleri arasında “daha iyi konut ve yaşam koşulları” geliyor.

İBB'den 100. yıla özel İstanbullulara müjde: Vapurlardan metrolara, kütüphanelerden köylere kadar sınırsız!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  Cumhuriyetimizin 100. yılına özel, vapurlardan metrolara, kütüphanelerden köylere kadar 11 bin noktada sınırsız internetin sınırsız olacağını açıkladı.

Ev ve kira fiyatları arttı, kaçak yapılaşma başladı!  ‘Tiny house’ alan tarlaya indi!

Kaçak yapılaşma, ev ve kira fiyatlarının artmasıyla yeniden gündeme geldi. Tiny house alanlar köylere ve tarım alanlarına inerek barınma sorununa çözüm buldu. İşte detaylar... 

Manavgat'ta afetzedelere 177 konteyner ev teslim edilecek!

Manavgat'ta meydana gelen yangınlar sonrasında evlerini kaybeden vatandaşlar için köylere kurulan 177 konteyner yakın zamanda vatandaşlara teslim edilecek. 

Köy evi maliyeti 2021!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinin etkisiyle beraber şehirden köylere göç başladı. Peki köyde ev inşa etmenin maliyeti nedir? İşte köy evi maliyeti 2021...

Koronavirüsle köylere ilgi arttı!

Tüm dünyayı etkisi altın alan COVID-19 pandemisi ya da koronavirüs pandemisi, köylere ilgiyi artırdı.

İmarsız arsalar şimdi daha değerli!

Koronavirüs salgınıyla beraber şehir dışlarına ve köylere hızlıca bir göç süreci başladı. Son 1 yılda insanlar şehirdeki hayatlarını terk ederek, kırsala göç ediyor.

Köylere dönmek isteyenlere arazi ve konut kredisi verilmeli!

TBMM Tarım Komisyonu üyesi ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kentlerde yaşayıp köylerine dönmek isteyenler için yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirtti. Sarıbal, "Köye Dönüş teşvik edilmeli. Arazi, konut ve kredi desteği verilerek teşvik sağlanabilir" dedi.

Ofisler terk edilmiş köylere mi dönecek?

Koronavirüs sürecinde normale dönüşle birlikte bundan sonraki 10 yıl içinde ofisler, tarımdan sanayiye geçiş dönemindeki köyler gibi terk edilmiş olacak ve “Orada bir ofis var uzakta” mı diyeceğiz?

Eski köylere emlak vergisi indirimi!

Kamu mali yönetimi ve kontrolü kanunuyla bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair teklifi kapsamında kırsal yerleşim bölgelerine yönelik su ücretleriyle emlak vergilerinde indirim ve çeşitli kolaylıklar getirilecek.

Büyükşehirlere yakın illerde arsa fiyatları arttı!

Ünlülerde başta olmak üzere birçok kişi şehir hayatından sıkıldığı için köylere göç etmeye başladı. Bu nedenle büyükşehirlere yakın olan illere ve ilçelere talep artı.

Bir ilde daha ilçeler arası seyahat kısıtlandı!

Osmaniye'de koronavirüs tedbirleri kapsamında il genelinde ilçelere, beldelere ve köylere özel araçlarla gidiş-gelişlere kısıtlama getirildi.

yusufeli Kışla Köylere Hizmet Götürme Birliği Haberi

yusufeli Kışla Köylere Hizmet Götürme Birliği

Köy muhtarlarının sorunlarını tek tek dinleyen Milletvekili Kışla, köy ayrımı yapmadan köylere hizmet götürmenin gayreti içerisinde olduklarını ve bu yıl KÖYDES’e 28 Milyon TL ödenek getirildiğini söyledi.


Otel Barcelona’da düzenlenen toplantıya AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla’nın yanı sıra Yusufeli Kaymakamı Ahmet Altun, AK Parti İl Başkanı Av. Erkan Balta, AK Parti Yusufeli İlçe Başkanı Ahmet Sönmez, il genel meclisi üyeleri, köylerin muhtarları katıldı.



Yusufeli Kaymakamı Ahmet Altun’un açılış konuşması ile başlayan toplantıda Altun, AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla’ ya köy muhtarlarını toplayıp her köyün problemi ile yakından ilgilendiği için teşekkür etti.


Kaymakam Altun’un konuşmalarının ardından AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla şu açıklamalarda bulundu: “Kamu kurumları adına bütün ilçelere bakıyorum. Şu ilçede şunu da yapalım diyeceğimiz bir...