28 / 04 / 2024

İkinci el otomotiv piyasası el frenini çekti! Detaylar haberimizde...

İkinci el otomotiv piyasası el frenini çekti! Detaylar haberimizde...

İkinci el otomotiv piyasası el frenini çekti. Yapılan araştırmalar sonucunda sıfır otomobillerin fiyatlarındaki artış, ikinci el otomobil pazarlarını da olumsuz yönde etkiledi. Vatandaşların yüzde 73'ü otomobil almak için fiyatlarda indirim beklediğini açıkladı. Detaylar haberimizde...



İkinci el otomobil pazarlarında önemli bir paya sahip olan arabamcom, otomobil satın almak isteyen kişilerin fiyatlar karşısındaki tutumlarını araştırdı. Arabamcom tarafından gerçekleştirilen şubat ayı istatistik raporuna göre 520 kişiden sadece yüzde 62.3'lük kısmının otomobil satın almayı düşündüğü ortaya çıktı. Böylece Türkiye'de araç satın almak isteyen vatandaşların otomobil fiyatlarında indirim beklediği sonucuna varıldı.

İkinci el otomotiv piyasası el frenini çekti! Detaylar haberimizde...

İkinci el otomobil satın almak isteyenler indirim bekliyor

Yapılan araştırmalar sonucunda vatandaşa, ne zaman otomobil satın almayı düşündükleri sorusu sorulduğunda gelen yanıtlardan yüzde 29'u acele etmediğini söylüyor. Vatandaşların yüzde 27.2'si 2 hafta içerisinde, yüzde 18'i 1 ay içerisinde ve yüzde 9.5'i 3 ay içerisinde otomobil satın almayı düşündüğünü açıklıyor, yüzde 16.3'ü de verdikleri kararın kesin olmadığını belirtiyor.

İkinci el otomotiv piyasası el frenini çekti! Detaylar haberimizde...

İndirim bekleyenlerin sayısı gittikçe artıyor

Vatandaşlara otomobil satın almak için neden acele etmedikleri sorusu yönetildiğinde ise verilen yanıtların yüzde 13.5'i piyasada aradığı otomobili bulamadığını, yüzde 10.8'i otomobil satın almak için birikim yaptığını ve yüzde 73'ü ise otomobil fiyatlarında indirim beklediğini söylüyor. Son zamanlarda otomobil sahibi olmak isteyenlere sebepleri sorulduğunda, müşterilerin yüzde 42.5'i “acil ihtiyacım olduğu için” yanıtını veriyor. Yüzde 16.7'si araç fiyatlarının tekrardan yükselişe geçeceğini düşündüğü için, yüzde 20'si ise ikinci el pazarlarında temiz otomobil bulmanın zorlaşacağını bildiğinden dolayı araç satın almayı ertelemiyor.

İkinci el otomotiv piyasası el frenini çekti! Detaylar haberimizde...

ÖTV hamlesi otomobil severlerin beklentisini karşılayamadı

Tüketicilere yeniden düzenlenen ÖTV hamlesi ile ilgili düşünceleri sorulduğunda yüzde 70'lik kısmı bekledikleri sonucu göremediklerini açıklarken, yüzde 22.3'ü buna benzer düzenlemelerin artırılması gerektiğini düşünüyor. Vatandaşlara ikinci el otomobil fiyatlarının ne zaman hareketleneceğini düşüdükleri sourusu yöneltildiğinde ise yüzde 47.6'sı “otomobil fiyatları indirime girdiğinde” yanıtını verirken, yüzde 15.2'si çip krizi çözüldüğünde cevabını veriyor.

BDDK’nın açıklanmasına göre otomotiv pazarı yeniden canlanıyor!

Ukrayna Rusya savaşı otomotiv sektörüne nasıl yansıyacak? Tehlike kapıda mı?

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim otomotiv sektörünü de vurdu!

İkinci el ve sıfır otomobil piyasası canlanıyor! Kredi ve vade sayısı yükseltiliyor!

İkinci el araç alacaklara uzmanlardan uyarı: Sakın güvenmeyin!


Geri Dön