28 / 04 / 2024

İkinci el araç alacaklara uzmanlardan uyarı: Sakın güvenmeyin!

İkinci el araç alacaklara uzmanlardan uyarı: Sakın güvenmeyin!

Otomotiv sektöründe yaşanan gelişme sonucunda otomobil sahibi olmak isteyenlere Esperix Kurumsal Oto Ekspertiz Kurucusu Emre Öztürk'ten konuya ilişkin açıklamalar geldi.



Döviz kurundaki dalgalanma, küresel çapta yaşanan çip krizi ve ekonomideki hareketlilik sıfırdan araç sahibi olmak isteyenleri üzdü. Türkiye'de geçtiğimiz senenin kasım ve aralık aylarında dolar kurunun bir anda yükselmesi ile otomobil sektöründeki rakamlar tavan yaptı.

İkinci el araç alacaklara uzmanlardan uyarı: Sakın güvenmeyin!

Araç sahibi olmak isteyenler ikinci el otomobil pazarına yöneldiler. Küresel çapta yaşanan çip krizi nedeniyle sıfır otomobil üretimleri sekteye uğradı. Böylece ikinci el otomobil fiyatları da ciddi oranlarda yükselişe geçti. Tercihini ikinci el otomobillerden yana kullanacaklara Esperix Kurumsal Oto Ekspertiz Kurucusu Emre Öztürk bazı açıklamalarda bulundu.

Milligazetecom'da yer alan habere göre, ikinci el otomobil alınırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında açıklamalarda bulunan Esperix Kurumsal Oto Ekspertiz Kurucusu Emre Öztürk, ikinci el otomobillerde artan fiyat etiketlerinin otomobil pazarlarına yüklü araç girişi ile birlikte geldiğinin altını çizerek, bu girişin dezavantaj olduğundan bahsetti. Emre Öztürk, “Bayilerimize gelen 4 araçtan biri ağır hasarlı olarak kayıtlara geçiyor.” dedi. Otomobil pazarlarında arz ve talep ilişkisinin bir dengesizliği oluşturduğunu ve fiyatların ciddi oranlarda yükselmesinin sebebinin bu dengezilkiten kaynaklandığını belirtti.

İkinci el araç alacaklara uzmanlardan uyarı: Sakın güvenmeyin!

Emre Öztürk, “Hurda araç statüsündeki araçlar bile bir dönem neredeyse yok sattı. Büyük bir kaza sonucu ağır hasarlı statüsüne geçen 1 yıllık yeni model araçlar da kazasızmış gibi gösterilerek satışa sunuluyor. Bu araçlar farklı parçalar kullanılarak yenileniyor, tekrar muayeneden geçirilerek kazasızmış gibi pazarlanıyor. İçerisinde olduğumuz dönemde bayilerimize gelen 4 araçtan biri ağır hasarlı olarak kayıtlı çıkıyor. Hurda ve ağır hasarlı araçların ağırlığındaki artış, sertifikalı ekspertiz ihtiyacını artırıyor.” diye konuştu.

Öztürk, ikinci el otomobil pazarlarından satın alacağınız otomobiller hakkında bazı açıklamalarda bulunarak, otomobillerin daha hasarlı olduğunun en önemli göstergesi o araca eklenen farklı parçalar ve patlayan hava yastıkları olduğunu söyledi. Satış sırasında bunun gibi durumların hem maddi hem de manevi açıdan alıcıları etkilediğini anlatarak açıklamalarını sonlandırdı.

İkinci el otomotivde gözler mart ayına çevrildi!

Araba almak isteyenler dikkat! İşte en ucuz otomobiller!

Taşıt kredilerinde yeni düzenleme! Otomotiv piyasası hareketlenecek!

İkinci el online satış raporu açıklandı! İşte en çok satılan markalar!

2. el araç yarışında en hızlı satılan araçları görünce inanamayacaksınız!

Yaşanan çip krizi sorunu git gide büyüyor: 2.el otomobil fiyatları tavan yaptı!

2.el otomobil piyasasında tek umut bahar dönemi!


Geri Dön