20 / 05 / 2024

İşsiz sorunuyla boğuşanlar dikkat! İŞKUR'a başvurun bu ödemeyi alın

İşsiz sorunuyla boğuşanlar dikkat! İŞKUR'a başvurun bu ödemeyi alın

İşi olmayanı sevindiren gelişme.  Çalışmayanın hesabına 78 bin 854 lira yatacak. Her yıl binlerce kişi bu ödemeden yararlanıyor. Çalıştığı dönemde maaşlardan yapılan kesintiler çalışılmayan dönemde kazanç olarak geri veriliyor. İşte tüm ayrıntılar...



GÜN ŞARTI BULUNUYOR
Haksız gerekçelerle işinden çıkarılan kişilerin mağduriyetlerini giderme amacıyla yapılan yardımları almak için belirli şartlar bulunuyor. Bu şartlardan ilki ve en önemlisi çalışanın kusur nedeniyle işsiz kalmaması ve iş akdinin işveren tarafından sonlandırılması oluyor. İstifa eden işçi bu maaştan faydalanamıyor.İşsiz kalan çalışan hizmet akdinin sonlanmasından önce 120 gün boyunca bahsi geçen firmada çalışırsa işsizlik maaşı alabiliyor. İşçinin son üç yıllık süreçte de toplam 600 günlük sigorta priminin bulunması gerekiyor.

İş sözleşmesi sonlandıktan sonra 30 gün içerisinde İŞKUR’a internet ortamından başvuru yapabilen işsiz kişiler en fazla 10 aya kadar işsizlik maaşı alabiliyor. 10 aylık toplam kazanç 78 bin 854 liraya çıkabiliyor.

2023 yılında en düşük işsizlik maaşı aylık 2 bin 48 lira olarak belirlendi. En yüksek işsizlik maaşı ise 7 bin 885 lira olacak. Bu maaşın 10 aylık toplamı 78 bin lirayı geçecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön