04 / 05 / 2024

İstanbullulara kötü haber! Yine zam kapıda! İşte detaylar!

İstanbullulara kötü haber! Yine zam kapıda! İşte detaylar!

İstanbullular yeni bir zam haberi ile karşı karşıya kaldılar. İşte yeni zam haberine dair merak edilenler!



 İSTANBUL’DA SUYA ZAM MI GELİYOR?

Elektrik ve doğal gaz zammının ardından İstanbulluları üzecek bir başka haber daha geldi. Bu sefer bu kötü haber İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul'da suya zam yapmak için meclisi olağanüstü toplantıya çağırdı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, suya zam yapmak için belediye meclisini olağanüstü topladı.

13 Eylül 2022 yılı 3'üncü Olağanüstü İSKİ Genel Kurulu toplantısında yer alan 3 maddenin su zammı ile ilgili olduğu görüldü. İBB yönetimi olağanüstü gündemde '2022 yılı su ve atık su tarifeleri teklifleri' maddesi yer aldı.

NİSAN AYINDA ZAM GELMİŞTİ

Nisan ayında meclisi 2'nci kez olağanüstü toplanan meclis, İstanbul'da suyun fiyatını konutta, birim fiyatı yüzde 29'luk artış ile 5,56 liradan 8,33 liraya çıkmıştır.

SU ZAMMINA TEPKİLER!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından İstanbullunun suyuna zam yapılması için meclisi olağanüstü toplantıya çağırması neticesinde İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, "CHP'li İBB Başkanı, İstanbul'da suya zam yapmak için yine meclisi olağanüstü toplantıya çağırıyor. Nokta" paylaşımında bulunarak bu duruma tepki gösterdi.

Nisan ayında meclisi 2'nci kez olağanüstü İSKİ Genel Kurulu'na çağıran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 Nisan tarihinde gerçekleşen oturumda yüzde 136 zam teklifi ortaya atılmıştı. AK Parti ve MHP tarafından oluşturulan Cumhur İttifakı meclis üyelerinin karşı çıkması ile CHP grubu yüzde 49.9 oranında su zammını ve ayrıca TÜİK tarafından da açıklanan aylık TÜFE'nin birim fiyatlarının yansıtılmasını talep etti.

AK Parti Grubu ise su birim fiyatlarının her ay zamlanacak şekilde TÜFE oranında zam talebinin çıkartılarak oylanmasını talep etti.

Emekli promosyonları artacak mı? Hangi banka ne kadar promosyon veriyor?

Ziraat Bankası emeklilere ne kadar promosyon veriyor 2022? İşte detaylar!

Okul servis ücreti nasıl hesaplanır 2022? En yakın ve en uzak okul servis ücreti ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön