10 / 05 / 2024

İşte, elektrik faturalarını düşürmenin yolları! Bu önlemleri alın, ayda 746 TL tasarruf garanti!

İşte, elektrik faturalarını düşürmenin yolları! Bu önlemleri alın, ayda 746 TL tasarruf garanti!

Yaz aylarıyla birlikte klima ve dondurucu gibi elektrikli ürünlerin kullanımı artacağı için elektrik faturaları da kabaracak. Ancak pratik önlemler alarak faturaları düşürmek mümkün. İşte, basit birkaç önlem ile elektrik faturalarında 746 liraya kadar tasarruf yapmanın yolları…



KLİMA BAKIMINI İHMAL ETMEYİN!

İşte, elektrik faturalarını düşürmenin yolları! Bu önlemleri alın, ayda 746 TL tasarruf garanti!

Yaz aylarında klima kullanımı ve haliyle elektrik tüketimi de artıyor. Araştırmada, 6 saatlik klima kullanımının aylık faturaya ortalama 102 lira olarak yansıdığı belirtilirken, klima kaynaklı elektrik tüketimini düşük tutmak için bazı önerilere yer verildi. Klima derecesinin düşük tutulmasıyla vantilatör sayesinde soğuk havanın yayılmasının sağlanabileceği, klima çalışırken pencerelerin kapalı tutulması, düzenli bakımının yaptırılmasının önemine dikkat çekildi.  Alınacak önlemler ile 18000 BTU bir klimanın, günde altı saat yerine 3 saat çalıştırılması halinde aylık 51 liraya kadar tasarruf sağlanabileceği belirtildi.

 AMPUL SAYISINI AZALTIN

Yaz aylarıyla birlikte günler uzuyor. Havalar daha geç karardığı için elektrikten tasarruf etmek mümkün. Araştırmada, hava kararırken perdelerin açılarak ışığın içeriye girmesinin izin verilmesi halinde gün ışığından daha fazla yararlanılacağı belirtilirken, akşamları da sekiz ampul yerine enerji tasarrufu sağlayan dört ampul kullanılması halinde ayda 13 lira tasarruf edilebileceği belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön