04 / 05 / 2024

Kanal İstanbul'da son dakika gelişmesi! Geri adım atıldığı iddia edildi!

Kanal İstanbul'da son dakika gelişmesi! Geri adım atıldığı iddia edildi!

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Kanal İstanbul projesinde tapuların 5 aydır dağıtılmadığına dikkat çekerek, projeden vazgeçildiğini ileri sürdü. İşte Karabat'ın o açıklaması...



“Kanal İstanbul'da geri adım atıldı. Tapu sahipleri şimdi AKP yöneticilerine ulaşmaya çalışıyor ama nafile. Uyarmıştık, dinlemediniz” ifadelerini kullanan Özgür Karabat, 11 senedir Kanal İstanbul'la arsa rantı yaratıldığını dile getirdi. 

Kanal İstanbul da son dakika gelişmesi! Geri adım atıldığı iddia edildi! 

Kanal İstanbul'un 2 kez planının değiştirildiğini belirten Karabat, "Sadece Sazlıdere Köprüsü'nün temeli atıldı ama o da otoyol projesinin devamı. Ortada büyük bir Kanal İstanbul balonu var" ifadelerini kullandı. 

Sözcü'de yer alan habere göre; Kanal İstanbul ve çevresinde 130 bin tapu sahibinin olduğuna dikkat çekti ve “Doğayı katledecek Kanal İstanbul projesinin yapılmamasından en başta biz memnun oluruz. Ancak AKP bundan vazgeçtiğini çıkıp açıklamalıdır. Oradaki malikleri bilgilendirmelidir. Kanal İstanbul, 140 milyon metrekare araziyi etkiliyor. İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü proje ile ilgili imar kanunu 18 uygulamasını 5 ay önce askıya aldı. Ancak yeni tapular maliklere verilmiyor. Büyük bir oyun çevriliyor." şeklinde konuştu. 

Kanal İstanbul da son dakika gelişmesi! Geri adım atıldığı iddia edildi!

Binlerce tapu sahibi tarafından 18 uygulamasının iptal edilmesi istemiyle  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuru yapıldığını ve hepsinin reddedildiğini aktaran Karabat, "Tamam, uygulama devam ediyor ama maliklere yenilenmesi gereken tapular neden dağıtılmıyor? Daha başka ayrıntılar da var. Şu tapu meselesine bir cevap versinler bakalım, onları da başka bilgiselde aktaracağım" diyerek açıklamasını sonlandırdı. 

Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne? İşte 30 Mayıs 2022 kripto para piyasası

A101'den Samsung Galaxy A72'ye dev indirim! Sakın kaçırmayın! İşte 30 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Hazine uygun şartlarla arazi satışını nasıl yapacak? İhale usulü gündemde!


Geri Dön