09 / 05 / 2024

Kıbrıs uluslararası yatırımcıların radarına girdi!

Kıbrıs uluslararası yatırımcıların radarına girdi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki emlak değerlerinin, konum avantajı ve konut stokundaki arz limiti sebebiyle her geçen gün arttığını söyleyen Kibristanevalcom Kurucusu Eyüp Derdiyok, Kıbrıs'ın uluslararası yatırımcıların radarına girdiğini dile getirdi.



AMORTİSMAN SÜRELERİ KISA MI?

Satın alınmış olan gayrimenkulün kira gelirinin satın alma fiyatına eşit olma süresi anlamı taşıyan amortisman süresinin, gayrimenkul değeri yüksek bölgelerde 17 ila 25 yıl olarak ifade edildiğini dile getiren Eyüp Derdiyok, Kıbrıs'ta hem kira gelirinin hem de mülk değerinin artmasıyla amortisman sürelerinin 8 ila 12 yıl arasında değiştiğini belirtti. Eyüp Derdiyok, bu durumun yabancı yatırımcıların ilgisini çektiğini dile getirerek, KKTC’de satın aldığınız bir konutu kiraya verdiğinizde, kira geliri ortalama 10 yılda ödediğiniz parayı size geri kazandırdığını dile getirerek, çoğu Türk ve yabancı yatırımcının sadece bu avantaja bakarak bile Kıbrıs'ı diğer ülkelere tercih ettiğini kaydetti.

Kıbrıs uluslararası yatırımcıların radarına girdi!

KIBRIS’TA GAYRİMENKUL SATIN ALMA SÜREÇLERİ NASIL?

Yaptığı açıklamalarda KKTC’deki gayrimenkul projelerinin satın alma sürecinin kolaylığı ile ilgili de önemli bilgiler veren Eyüp Derdiyok, bu sürecin KKTC vatandaşı olmayanlar için yerli yatırımcılardan çok da farklı olmadığını belirtti.

Derdiyok açıklamasında, Kıbrıs vatandaşı olunmasa bile, KKTC'de ev sahibi olmanın mümkün olduğunu dile getirerek, satın alma süreçlerinin yerli yatırımcıların süreçleriyle oldukça benzer ve çok kolay olduğunu, Kıbrıs'ta ev sahibi olmak için öncelikle satın almak istediğiniz konuta ait peşinat tutarını ödeyip, sözleşmeyle beraber resmi başvuruda bulunulması gerektiğini söyledi. Derdiyok, bir avukata verilecek olan vekaletname ile tüm süreci kolaylıkla yürütülebileceğini dile getirerek, Kuzey Kıbrıs'ta ev sahibi olmak isteyenlerin yerel emlak piyasasına ve mevzuatına hakim olan danışmanlarla çalışmasını tavsiye etti.

Kibristaneval.com olarak, ilgi çekici bir gayrimenkul portföyünün yanında, gayrimenkul yatırımı sürecinin yatırımcılar nezdinde olabildiğince rahat ve hızlı sonuçlanması için gerekli tüm birikim ve deneyime sahip bir danışmanlık şirketi olduklarını kaydeden Derdiyok, yatırımcılarımızın yüksek potansiyelli bölgelerden konut sahibi olarak doğru bir yatırım yapmasına yardım olurken, 7/24 çalışan destek ekibimizle her zaman onların yanında olduklarını da sözlerine ekledi.

Nef Arsa Amerika'da 49 bin dolara arsa! Kaliforniya'da dövizle kira geliri fırsatı!

Aile destek ödemelerinde son dakika müjdesi! Flaş zam geldi! Hemen bakın!

Emekli maaşlarında zam depremi! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklilerinin 3 aylık zammı peş peşe hesaplandı!


Geri Dön