05 / 05 / 2024

Kiracılar dikkat! 1 yıllık kirayı alabilirsiniz! 

Kiracılar dikkat! 1 yıllık kirayı alabilirsiniz! 

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ev sahibi kiracı kavgalarında sular durulmuyor. Peki kiracılar haklarını biliyor mu? İşte kiracı hakları ile ilgili merak edilen tüm detaylar...



PEKİ EV SAHİBİ TARAFINDAN ZORLA ÇIKARILIRSANIZ...

Peki kiracının 'Oğlum gelecek' baskısı ile evden zorla çıkarıldığında ve aksi durumu tespit ettiği durumda hangi hakları bulunuyor? 

İşte Tüketici Başvuru Merkezi Başkanı Avukat İbrahim Güllü'nün o soruya verdiği yanıt:  "Ev sahibi 'Benim Oğlum Gelecek' diyerek, kiracıyı kendi rızası ile evden boşaltmaya ikna ettiği takdirde, herhangi bir tazminat hakkı bulunmuyor."

"Ama ev sahibi dava açtı. 'Benim ihtiyacım var, oğlum gelecek, kendim oturacağım...' dava sonucunda da mahkeme tahliyeye karar verdiyse, boşaltılan konut 3 yıl boyunca eski kiracısının dışında herhangi bir kimseye kiraya verilemez. Eğer başka bir kiraya verilme işlemi gerçekleştiği tespit edilirse, eski kiracının 1 yıllık kira bedeli kadar tazminat isteme hakkı doğuyor."

Kiracılar dikkat! 1 yıllık kirayı alabilirsiniz! 

FIRSATÇILIK FURYASI DEVAM EDİYOR

İstanbul Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Adnan Yeşiltaş da yine son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira fırsatçılığına dikkat çekti. Yeşiltaş konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada mevcut kirasını ödeyen kiracıların konuttan çıkarılmaya çalışıldığını dile getirerek, yeni kiracı almaya çalışmak gibi bir fırsatçılık furyasına dikkat çekti.

İstanbul Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Adnan Yeşiltaş yine son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira artış ve tespit davalarında ciddi artış olduğuna değinerek, "Ev sahibinin 10 yıl dolmuşsa tahliye davası açma hakkı var, 5 yılı dolmuşsa da da kira tespit davası açma hakkı var." dedi.

İstanbul Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Adnan Yeşiltaş, internet ortamında da sanal ilanlarla kurulan tuzaklar olduğunu değinerek, emlakçı imajı çizmeye çalışan dolandırıcılara da sıkça rastlandığını belirtiyor.

Ev sahibi ve kiracı hakları 30 maddede tüm detaylarıyla!

2022 Nisan ayı kira artış oranları belli oldu! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Ev sahipleri dikkat! Kiracınız bunu yapıyorsa...


Geri Dön