09 / 05 / 2024

Konteyner ithalatında gümrük vergisi ve ilave gümrük vergisi resmen sıfırlandı! 

Konteyner ithalatında gümrük vergisi ve ilave gümrük vergisi resmen sıfırlandı! 

Taşınabilir evlerin (konteyner) ithalatında gümrük vergisi ile ilave gümrük vergisinin (İGV) 31 Temmuz 2023 tarihine kadar sıfır olarak uygulanmasına karar verildi. İşte ayrıntılar...



Söz konusu kararla, ithalat ile ilgili tabloya, 31 Temmuz 2023 tarihine kadar kadar bu kapsamdaki ithalatta gümrük vergisinin sıfır olarak uygulanacağına ilişkin bir dip not eklendi. 

Yine bugünkü 32128 Resmi Gazete'de yer alan ve  ithalatta ilave gümrük vergisi uygulanmasına ilişkin kararda değişiklik yapan Cumhurbaşkanı kararıyla, konut amaçlı konteyner ithalatında İGV'nin de sıfır şeklinde uygulanması hüküm altına alındı. 

Konteyner ithalatında gümrük vergisi ve ilave gümrük vergisi resmen sıfırlandı! 

Kararların hükümlerinin Ticaret Bakanlığı tarafından yürütüleceği açıklandı. 

Daha önce de 23 Şubat 2023 tarihi itibarıyla geçerli olacak şekilde prefabrik yapı ile konteynerlerin yüzde 18 yerine yüzde 1 KDV oranı uygulanmasına karar verilmişti. Bu kararın süresi de 31 Aralık 2023 şeklinde açıklanmıştı. 

Diğer taraftan, Bakanlığın Gümrük Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i de Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı. Tebliğle, Avrupa Birliği Komisyonunda sürdürülen çalışmalara paralel güncellemeye gidildi. 

Konteyner ithalatında gümrük vergisi ve ilave gümrük vergisi resmen sıfırlandı! 

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen depremzedelerin barınma ihtiyacının giderilmesi için hazırlanan prefabrik yapı ve konteynerlerin montaj ve kurulumunda da KDV'nin yüzde 1 olarak uygulanmasına karar verilmişti. 

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alınmıştı. 

Cumhurbaşkanlığının 14 Şubat'ta yayımlanan kararında, prefabrik yapı ile konteynerlerin, olağanüstü hal ilan edilen şehirlerde kullanılmak üzere 31 Aralık tarihine kadar afetzedeler ile KDV Kanunu'nun 17. maddesinin birinci fıkrasında sayılan kurum ve kuruluşlara tesliminde yüzde 1 KDV uygulanması belirlenmişti. 

Aile Bakanlığı hesaplara peş peşe 4 bin 388 TL yatırıyor! Tam 40 farklı destek ödemesi tek tek açıklandı! Kaçırmayın!

İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 

Elinizdeki altınları sakın bozdurmayın diyen İslam Memiş resmen açıkladı! Gram altın tam olarak bu kadar olacak


Geri Dön