18 / 05 / 2024

Konut kredisi kimlere verilmez?

Konut kredisi kimlere verilmez?

Konut kredileri, ihtiyaç kredilerinden sonra en çok araştırılan konulardan bir tanesidir. İşte konut kredisine dair merak edilenler!



KONUT KREDİSİ KİMLERE VERİLMEZ?

Bankalar kredi kullanacak kişinin aylık gelirini belgelemesini ister. Eğer ücretli çalışansanız zaten SGK dökümünüz ve maaş bordronuz olacaktır. Yüksek de olsa aylık kazancınızı belgeleyemiyorsanız, kredi kullanamazsınız. Banka gelirini belgeleyemeyen kişilere kredi vermez.

EV KREDİSİ EN FAZLA KAÇ AYDIR?

Daha önceden ev kredileri maksimum 5 yıl vade ile verilebiliyorken, yapılan son değişiklik ile birlikte bu süre 180, hatta bazı bankalarda 240 aya kadar çıkmaktadır.

KİRASINI DÜZENLİ ÖDEYEN KİRACI NASIL ÇIKARILIR? KİRACI HANGİ DURUMLARDA ÇIKARILIR?

  • Kiralayan kişinin ve bakmak ile ilgilenmek ile yükümlü olduğu yakınlarının, akrabalarının ihtiyaçlarından dolayı taşınmazın tahliyesi davası açma hakkına sahiptir.
  • Kiralanan taşınmazda ev, yazlık vb. yapılacak tadilat yüzünden tahliyesi istenebilir.
  • Kiracıdan alınacak tahliye taahhütnamesi ile beraber tahliye yapılabilir.
  • Kira kirayı ödenmez ise aynı kira yılı içerisinde iki haklı ihtar gönderilerek kiracının tahliyesi istenebilir.
  • Kiracı kirayı ödemez ise böyle bir durumda tahliye talepli icra takibi yapılır ve kiracıya süre tanınır ve süre bitiminde de ödenmemesi ile icra hukuk mahkemesinde daha kısa süren bir tahliye davası açılabilir.
  • Kiracının ya da eşinin yakınlarda başka bir evinin olması ve kiraya verenin bu durumu sonradan öğrenmesi halinde de tahliye davası açılabilir.
  • Kira ve ev sahibi ilişkisinin devamını çekilmez kılan, iletişim kurmada zorluklar çekilmesi ve tahammül seviyesinin kalmadığı önemli hallerin varlığı söz konusu ise gene kiracının çıkarılması davası açma hakkına ev sahipleri sahiptir.
  • Kiracı eğer kendisine yüklenen davranma yükümlülüğüne aykırı davranıyor ise yine de tahliye edilebilir.
  • İflas eden kiracının verilen süre içinde güvence göstermemesi halinde kiracıyı çıkarma durumu bulunmaktadır.

Isınma yardımı nasıl alınır? Isınma desteği nereden alınır?

TOKİ sözleşmenin feshi halinde taksitler iade edilebilir mi?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön