04 / 05 / 2024

Konut sitesi aidatlarında 2022 tarifesi!

Konut sitesi aidatlarında 2022 tarifesi!

2022 yılı site ve apartman aidat rakamları belli oldu. Belirlenen aidat rakamları ile İstanbul'un bazı ilçelerinde aidat oranları yüzde yüz arttı. İşte ayrıntılar...



İtiraz edilebilir mi?

Kat malikleri kurulunca verilen kararlar aleyhine, kurul toplantısına katılan ancak karşı oy kullanan her kat maliki karar tarihinden başlayarak bir ay içinde, toplantıya katılmayan her kat maliki kararı öğrenmesinden başlayarak bir ay içinde ve genel kurul davetiyesi eline ulaşmayanlar altı ay içinde sulh mahkemesinde iptal davası açabilir. Davayı bir kat malikinin bile açması yeterli oluyor.

Konut sitesi aidatlarında 2022 tarifesi!

Kullanamıyorum deme hakkı bulunmuyor

Bütün bağımsız bölümlerin ortak kullanım ve yararlanmasına tahsis edilmiş tesis ve yerlere yönelik ortak giderler bütün kat malikleri tarafından ortak karşılanır. Kat malikleri, kullanma hakkından vazgeçmek veya faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle aidat ödemekten kaçınamaz. Eğer dairede kiracı varsa kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlü olur. Fakat kiracı, yatırım bütçesi yani demirbaşlarla ilgili masraflara karışmaz.

Konut sitelerinde yaşayanlar dikkat! Fahiş aidatlara itiraz edebilirsiniz!

Kiracı aidata itiraz edebilir mi?

Aidat ödemeyenlerin suyu kesilir mi?


Geri Dön