14 / 05 / 2024

Kredilerde yeni dönem! Artık bu kurala göre verilecek

Kredilerde yeni dönem! Artık bu kurala göre verilecek

Banka kredisi çekmeyi düşünenleri yakından ilgilendiren yeni gelişme. Banka kredilerinde yeni dönem resmen giriliyor. İşte tüm ayrıntılar...



KREDİLERDE RİSK GRUPLARI BELLİ OLDU!
Mevcut mevzuatın incelenmesinin ardından hazırlanan yönetmelik taslağı yeni yılda yürürlüğe sokulacak. Taslak, kredi çekmek isteyen vatandaşların risk gruplarının belirlenmesini hedefleniyor. Mesela, bir kişinin eşi ve çocuklarıyla yönetim kurulu üyesi ya da genel müdürü oldukları ortaklıklar, risk grubunda bulunacak.

Yeni düzenlemede, müşterinin bir senelik gelir ya da giderlerinin yüzde 50 ya da daha fazlasının aynı taraf ile yapılan işlemlerden kaynaklı olması, bir tarafın borçlarına tamamen veya kısmen kefil olunması, üretilen mal ya da hizmetin büyük bir miktarının aynı tarafa satılmış olması da risk unsuru olacak.

Ayrıca, müşterilerin banka borçlarını ödemek için kullanacakları gelir ve fon kaynaklarının aynı olması, birbiri ile iş ilişkisi olan taraflardan birinin finansal güçlük çekmesinin, diğerinin yükümlülüklerini zamanında ve tam yerine getirmesine engel olacak boyutta olması da risk olarak değerlendirilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön