16 / 05 / 2024

Küresel piyasalar yeni haftaya pozitif başladı!

Küresel piyasalar yeni haftaya pozitif başladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta yapılacak olan toplantıda faiz artırmayabileceğine yönelik beklentilerin güçlenmesiyle birlikte yeni haftaya pozitif başladı.



Paylaşılan detaylara göre, Cuma günü New York borsasında S&P 500 endeksi yüzde 1,45, Nasdaq endeksi yüzde 1,07 ve Dow Jones endeksi yüzde 2,12 yükseldi. ABD'de endeks vadeli kontratlar, yeni haftaya da karışık seyirle başladı.

Avrupa'da cuma günü alış ağırlıklı bir seyir ön plana çıkarken, bugün gözler Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın Avrupa Parlamento'sundaki açıklamalara çevrildi.

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Analistler, bölgede makroekonomik verilerin karışık sinyaller üretmeye devam ettiğini anımsatarak, Lagarde'ın açıklamalarında gelecek dönem para politikasına ilişkin ipuçlarının aranacağını belirtti.

Yine paylaşılan detaylara göre, Cuma günü İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,56, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 1,25, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,87 ve İtalya'da MIB 30 endeksi 1,85 yükseldi. Avrupa'da endeks vadeli kontratlar ise bu haftaya karışık bir seyirle başladı.

Küresel piyasalar yeni haftaya pozitif başladı!

Cuma günkü pozitif seyir, bu yeni haftada Asya'ya da taşınsa da seansın ilerleyen bölümlerinde Çin'de artan satış baskılarıyla beraber Şanghay bileşik endeksi kazançlarını geri verdi.

Fed'in gelecek hafta faiz artırmayacağına ilişkin beklentilerin güçlenmesi bölge piyasalarını da desteklerken, bugün Çin ve Japonya'da açıklanmış olan resmi veriler ekonomik aktiviteye yönelik endişeleri sınırlı da olsa azalttı.

Aktarılan detaylara göre, göre, Çin'de hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) 57,1'e, bileşik PMI da 55,6'ya yükselerek ekonomik aktivitenin güçlenmeyi sürdürdüğünü de ortaya çıkardı. 

Japonya'da ise hizmet sektörü PMI 55,9'a, bileşik PMI da 54,3'e indi.

Dolarda yeni rekor! Doların geleceği en yüksek rakam belli oldu! Son dakika dolar gelişmesi

Türkler, konutta rotalarını Londra'ya çevirdi! Türklerin alımları yüzde 30-50 oranında arttı!

Altın rekora koşuyor! Gram altın atağa geçti! Çeyrek altın uçtu! 5 Haziran 2023 canlı altın fiyatları


Geri Dön