25 / 07 / 2024

Küresel piyasalarda Fed heyecanı!

Küresel piyasalarda Fed heyecanı!

Küresel pay piyasaları, açıklanan üçüncü çeyrek bilançoları ve enflasyon endişeleri arasında Asya borsaları dışında alış ağırlıklı bir seyir izlerken, önümüzdeki hafta gözler merkez bankalarının faiz kararları ilk sıralarda olmak üzere yoğun veri gündemine çevrildi. İşte detaylar…


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


AVRUPA'DA GÖZLER İNGİLTERE MERKEZ BANKASI'NDA

Avrupa'da borsalar New York borsasına paralel bir şekilde alış ağırlıklı bir seyir izlerken, önümüzdeki hafta gözler perşembe günü verilecek olan İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz kararı ile birlikte Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın konuşmaları başta olmak üzere yoğun veri gündemine çevrilmiş oldu.

BoE'nin önümüzdeki hafta politika 75 baz puan faiz artıracağı şeklindeki beklentiler güçlü kalmaya devam ederken, 50 baz puanlık faiz artışı ihtimali ise masada kalmaya devam ediyor.

ECB hafta içinde üç temel politika faizini 75 baz puan çoğaltarak, 2009 yılından bu güne en yüksek seviyesine çıkardı. Banka'dan yapılmış olan açıklamada, bu artış ile birlikte önemli oranda parasal sıkılaşmaya gidildiği belirtilerek Kurul'un kararlarını enflasyon ve bununla birlikte ekonomideki gidişata göre toplantıdan toplantıya almaya devam edeceği söylendi.

Küresel piyasalarda Fed heyecanı!

3 maaş alma hakkınız var! SSK, Bağ-kur ya da Emekli Sandığı fark etmiyor!

2 ay kaldı! 2023 asgari ücret ne kadar olacak? İşte tek tek açıkladılar!

12 ay hesabınıza 1.250 lira yatacak! Aile Destek Programı’nı kaçırmayın! 29 Ekim 2022


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön