17 / 05 / 2024

Memurları sevindirecek gelişme! 100 bin liraya çıkıyor

Memurları sevindirecek gelişme! 100 bin liraya çıkıyor

Bankalar emeklilerden sonra şimdi de memurlar için yarışında. Emekli maaş promosyonları gündemi uzun süredir meşgul ederken memur maaş promosyonları rekor seviyelere çıktı. Ancak maaşı daha yüksek olan kurumlarda promosyon anlaşmasının 100 bin lirayı bulabileceği belirtiliyor



DİYANET PERSONELİ FAİZE TAKILDI

Milliyet'te yer alan haberde, Diyanet İşleri Başkanlığı ise özel ve kamu bankalarının aksine faize karşı bir kurum olarak daha önce katılım bankaları ile 130 bin personeli için promosyon ihalesi yapmıştı. Bu kapsamda Diyanet personeline 2 bin 880 lira promosyon ödenmişti. Çeşitli STK’lar tarafından bu rakamın güncellenmesine karşı davalar açılırken, Danıştay’ın verdiği “Yalnızca katılım bankaları ile de promosyon ihalesi düzenlenebilecek” şeklindeki hükümle promosyon ücretleri farklılaşmadı.

KAMU İŞÇİLERİ DE PROMOSYONDAN FAYDALANIYOR

Özel sektör işçileri promosyonlardan faydalanamazken, kamu işçileri ise bankalardan promosyon alabilmekte. Bu kapsamda Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde çoğunluğu sağlık çalışanlarından oluşan kamu işçisine Yapı Kredi Bankası ile 2 yıllığına imzalanan anlaşma çerçevesinde kişi başı 19 bin 500 lira verilecek. Tuzla Belediyesi’nde görevli memur ve işçiye 26 bin 400 lira, Beşiktaş Belediyesi’nde memur, sözleşmeli memur ve kadrolu işçilere 24 bin lira promosyon verilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön