21 / 05 / 2024

Memurları sevindirecek gelişme! 100 bin liraya çıkıyor

Memurları sevindirecek gelişme! 100 bin liraya çıkıyor

Bankalar emeklilerden sonra şimdi de memurlar için yarışında. Emekli maaş promosyonları gündemi uzun süredir meşgul ederken memur maaş promosyonları rekor seviyelere çıktı. Ancak maaşı daha yüksek olan kurumlarda promosyon anlaşmasının 100 bin lirayı bulabileceği belirtiliyor



PROMOSYON MİKTARI NASIL BELLİ OLUYOR?

Kamu görevlilerinin banka promosyonları 2007/21 sayılı Promosyon Genelgesi’ne göre belirleniyor. Buna göre, maaşların hangi banka aracılığı ile ödeneceği üç kişilik bir komisyon tarafından istekli bankalardan teklif alınarak tespit edilmekte. Komisyon, kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili biriminin harcama yetkilisinin başkanlığında söz konusu birimde görev yapan toplam personelin en az yüzde 10’unun sendikalı olması halinde yetkili sendikadan bir üye ile merkez teşkilatında üst yönetici; taşra teşkilatında ise o birimin bağlı bulunduğu bir üst amir tarafından ilgili birimde görev yapanlar arasından seçilecek bir üyeden oluşmakta.

Genelgeye göre bankalar ile yapılacak protokollerin süresi 2 yıldan az 5 yıldan çok olmuyor. Yapılan protokoller uyarınca, banka tarafından ödenecek promosyon miktarının tamamının personele dağıtılması genel ilke olarak benimsenmekle birlikte, toplam miktarın üçte birini geçmemek üzere Komisyonca belirlenecek miktar, birim personelinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere ayrılabilmekte. Promosyondan caymada uygulanacak cezai müeyyideler bankalar ile kurumlar arasında imzalanan sözleşmede hüküm altına alınmakta.

POLİSLERE ENFLASYON DÜZENLEMELİ PROMOSYON

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ise Vakıfbank ile yapılan banka maaş promosyonu ödemelerinde farklı bir model geldi. Emniyet personeli için 2022 - 2027 dönemini kapsayan 5 yıllık maaş promosyon protokolü 18 Mart 2022’de imzalanırken, promosyon aylık 300 lira olarak uygulanmıştı. Promosyon ödemelerinin, enflasyon karşısında değer kaybetmemesi için her 6 ayda bir yapılacak memur maaş zammı oranında artırılması şartı arandı. Bu kapsamda Ocak 2023 tarihinde ilk zamlı ödeme gerçekleştirilecek ve aylık 300 liralık ödeme memur maaş zammı oranında yükselecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön