18 / 05 / 2024

Merkez Bankası faiz kararını açıklıyor! Piyasaların gözü bu haberde!

Merkez Bankası faiz kararını açıklıyor! Piyasaların gözü bu haberde!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı hakkında araştırmalar gündemdeki yerini aldı. 2023 yılı şubat ayı Merkez Bankası faiz kararı, yeni yılın ikinci Para Politikası Kurulu Toplantısı sonrasında duyurulacak.



ŞUBAT 2023 FAİZ KARARI NE ZAMAN, HANGİ GÜN AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının Para Politikaları Kurulu (PPK) takvimi içerisinde yer alan bilgilere göre ocak ayı kararı 23 Şubat 2023 Perşembe günü duyurulacak.

Merkez Bankası faiz kararını açıklıyor! Piyasaların gözü bu haberde!

OCAK AYINDA NE OLMUŞTU?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu 2023 yılı için ilk faiz kararını açıkladı. Buna göre PPK politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 9 oranında sabit bıraktı. PPK 2022 yılının kasım ayındaki 150 baz puanlık indirimin ardından aralık ayını da pas geçmişti.

2022 Aralık ayındaki karar metninde mevcut politika faizinin yeterli görüldüğü ifade edilirken, bugünkü karar metninde aralık ayındaki karar metnine benzer bir ifade yer almadı. Bazı piyasa katılımcıları bu cümlenin kaldırılmasını ek faiz indirimlerinin işareti olarak yorumladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının 23 Şubat 2023 (bugün) tarihinde açıklayacağı faiz kararı piyasalar nezdinde merakla bekleniyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI TOPLANTI TAKVİMİ 2023 

19 Ocak 2023

23 Şubat 2023

23 Mart 2023

27 Nisan 2023

Üniversite öğrencilerine flaş haber! Gençlik ve Spor Bakanı peş peşe açıkladı!

Tütün ve alkol ürünlerinin satışında flaş gelişme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Depremzedelere iş kapısı açıldı! İŞKUR 22 binden fazla işçi ve personel alacak!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön