07 / 05 / 2024

Milyonları ilgilendiren EYT’de sıcak gelişme! Tarih belli oldu

Milyonları ilgilendiren EYT’de sıcak gelişme! Tarih belli oldu

Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni formüller aranmaya devam ediliyor. Hükümet tarafından yapılan açıklama da EYT’de “Türkiye modeli” üzerinde durulduğu açıklandı.



EYT’DE TARİH BELLİ Mİ?

8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış olan çalışanlar EYT'li olarak kabul edilmekte.

EYT düzenlemesi bir aksaklık olmazsa Aralık veya Ocak ayında TBMM'ye gelecek.

EYT'DE YENİ FORMÜL

Emeklilik için sigortalılık süresi ve prim ödemelerini tamamlayan binlerce vatandaş, yaş koşulunun kaldırılmasını bekliyor.

Yaş şartının tamamen kaldırılmasıyla birlikte 5400 prim günü olan Bağ-Kur'lular ve 3600 prim gününe sahip olan SSK'lılar erkek ise, 55 yaşında kadınsa 50 yaşında emeklilik hakkına sahip olacak.

Milyonları ilgilendiren EYT’de sıcak gelişme! Tarih belli oldu

KESİNTİLİ EMEKLİLİK MODELİ UYGULANACAK MI?

Bazı Avrupa ülkelerinde, emeklilik yaşında kalan süre kadar maaştan kesinti yapılarak 'kesintili emeklilik' modeli uygulandı. Fakat Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hollanda ve Almanya modellerinin uygulanmayacağını duyurdu.

EYT NEDİR?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak da bilinen EYT, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigortalı çalışanların emekli olabilmeleri için öne sürülen yaş şartını hedefliyor.

Bu bağlamda prim ödemelerini ve sigortalılık süresini tamamlayan vatandaşlar, 1999 yılında çıkarılan yasa doğrultusunda yaş şartını yerine getirmeyenler emekli olamıyor.

Yenilemek için zaman daralıyor! Para cezası ödemek zorunda kalmayın

Elektrik fiyatlarıyla ilgili şaşırtan haber! Türkiye başı çekti

Doğalgaz desteği başvuruları bitti mi? Doğalgaz desteğine kimler başvurabilir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön