10 / 05 / 2024

Otobüsçüler yeni düzenleme istedi: 'Ücretsiz biniş' tüm illerde kalkabilir

Otobüsçüler yeni düzenleme istedi: 'Ücretsiz biniş' tüm illerde kalkabilir

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, ücretsiz binişlerle ilgili bir düzenleme istediklerini söyledi. Eğer tarafları memnun eden bir çalışma olmazsa tüm illerde ücretsiz binişler durdurulacak.



Cumhuriyet'te yer alan detaylara göre, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, ücretsiz binişler ile ilgili bir düzenleme istediklerini ifade etti. Soydaş, düzenlemenin gelmemesi durumunda 15 Ekim tarihinde tüm illerde ücretsiz binişlerin kaldırılması kararını aldıklarını belirtti.

SOYDAŞ: “KANUN DÜZENLEMESİ GEREKİYOR”

Kanuna muhalefet etmek gibi bir niyetlerinin olmadığına vurgu yapan Soydaş, özel halk otobüslerinin kuruluşundan beri şehit yakını, gazileri, emniyet ve basın mensuplarını zaten ücretsiz taşıdığını hatırlatarak, "Bizim üzüldüğümüz konu hep bu ücretsiz taşımayla anılmak. Bununla ilgili bir açıklama yaptığımızda kamuoyundan ciddi bir tepki alıyoruz" dedi.

Otobüsçüler yeni düzenleme istedi: Ücretsiz biniş tüm illerde kalkabilir

Neden 15 Ekim diye bir karar aldıklarını açıklayan Soydaş, "Bu tip taleplerde kanun düzenlemesi gerekiyor. Ben başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili bakanlıkların bu sese kulak vereceğine inanıyorum" diye belirtti.

Burdur Şehir İçi Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ali Bilgiç ise Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği ile beraber (TÖHOB) 19 Temmuz tarihinde Ankara'da, 28 bin 100 özel halk otobüsleri temsilcisinin katılımıyla bir toplantı düzenlendiğini ifade ederek o toplantıda ücretsiz binişlere ilişkin tarafları memnun edici bir düzenleme olmaması durumunda 15 Ekim tarihinde tüm illerde ücretsiz binişlerin kaldırılması kararını aldıklarını hatırlattı.

İstanbul'daki o üniversiteye 143 Öğretim Üyesi alınacak! Başvurular başladı: Hemen şartlara bakın!

Piyasalar gözünü Fed’e çevrildi! Altın, dolar ve kripto paraların yönü yeniden şekillenecek...

SON DAKİKA DEPREM OLDU! Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem! Az önce deprem mi oldu? 23 Temmuz 2023


Geri Dön