24 / 07 / 2024

Oyun sektörünün büyüklüğü 1 milyar dolar eşiğini aştı!

Oyun sektörünün büyüklüğü 1 milyar dolar eşiğini aştı!

Oyun ve eğlence dünyasının büyümesi devam ederken, üretici şirketler 120'den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.




Aslan, "Bu almış olduğumuz payda, en büyük kategoriyi işletmecilerimiz oluşturuyor. AVM'lerde oluşturulmuş Vialand, Land of Legends gibi tema parklar bulunuyor. Bunların dışında sektörün diğer grubu olan üretici şirketler yer alıyor. Üretici şirketlerimiz, bugün 120'den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor" diye konuştu.

Oyun sektörünün büyüklüğü 1 milyar dolar eşiğini aştı!

BÜYÜK OYNUYORLAR

Dünya çapında en çok kazandıran sektörlerden biri olan eğlence ve oyun sektöründe büyüklüğün Türkiye’de 1 milyar 200 milyon dolara kadar çıktığının altını çizen Nergis Aslan,  sözlerini şöyle tamamladı:

"Hem çok mutluyuz hem de büyük bir sorumluluk duyuyoruz. Bir önceki fuarımızdan daha iyisini yapmak için her yıl çalışıyoruz. Sektörümüz, dünya üzerinde önemli bir potansiyele ulaşmaya başladı. Biz de Türkiye'nin, dış ticaret ve cari dengesin için önemli rol oynayan sektörün bu konumunu, gerçekleştirilecek uluslararası iş birlikleri ile daha da arttırmayı ve ihracatımıza olumlu katkılar sunmayı hedefliyoruz. Markalaşma yolunda ilerleyen, marka bilinirliğini artırmak isteyen üreticilerimizle beraber, yeni hedef pazarlara ulaşarak küresel adımlarını hızlandırmaya hazırlanan üreticilerimiz adına büyük fırsatlar sunacağımız fuarımızla, sektörün ihracat hedeflerine ulaşması yolunda kılavuzluk edeceğiz. Türkiye bu konuda iyi bir üretici konumunda. Yerli üretici sayımız epey fazla. Yurt dışından da talepler yüksek durumda. Geleceği doğru inşa edebilmek adına biz de işimizi yeniliyoruz. Yeni yılda büyük işler konusunda bir araya gelmeye hazırlanıyoruz. Hep birlikte oyunu yeniden düzenliyor ve büyük oynuyoruz.”

Bu memurlar çifte maaş zammı alacak!

Kampanyayı duyan şaşkınlık geçiriyor! Faizsiz 10 bin TL kredi veriyor!

SGK ve vergi borcu olanlar yaşadı! İki ay içinde af çıkabilir!

Milyonlarca ücretliye büyük şok! 15 Ocak’a yetişmiyor!

Asgari ücret desteği 4 katına yükseldi!

Milyonlarca kişi ikramiye gibi ödeme alacak!  Bakanlık 38 farklı destek ödemesi açıkladı, birinde siz de olabilirsiniz!


Geri Dön