05 / 05 / 2024

Simitte tüm bilinenler değişiyor! Taslak hazırlandı

Simitte tüm bilinenler değişiyor! Taslak hazırlandı

TSE’nin yeni hazırlamış olduğu taslağa göre simit; sokak simidi, pastane simidi, dolgulu simit ve hamuru haşlanmış simit olarak dört şekle ayrılacak. Bunların yanında simit, kendine has tat ve kokuda olacak, acılaşmış olmayacak. İşte detaylar…



İÇ MALZEME HAMURUN DIŞINA TAŞMAYACAK

Yayımlanan taslağa göre simit, kendine has tat ve kokuda olacak; acılaşmış, ekşimiş, kokuşmuş olmayacak, küf kokusu ve tadı hissedilmeyecek. İyi pişmiş olan ve kabarmış olması gereken simit; parçalanmış, ezilmiş ve küflenmiş şekilde satılmayacak, kabuk iç kısımdan ayrılmamış şeklinde olacak. Simit kesiti pişkin durumda olacak; yanık, hamur, yapışkan, içinde hamur haline gelmemiş un topakları da iplikleşme, büyük yarık ve boşluklar olmayacak. Simitteki gözenekler ise homojen şekilde dağılacak. Dolgulu simitlerde iç malzeme, hamurun dışına taşım olmayacak. Simitler rutubet, tuz, asitlik, aflatoksin, maya ve aynı zamanda küf deneylerine tabi olacak.

AMBALAJ İÇERİSİNDE SATILACAK

Simidin satışında da birçok kural olacak. Bu açıklamalara göre; simitler kapalı temiz camekanlar içinde de muhafaza edilmek şartı ile fırınlarda ve bayilerde satılacak. Kullanılmamış, temiz ambalajlar içerisinde müşteriye sunumu olacak. Son tüketiciye de ambalajsız şekilde satılan simitler için ise bazı bilgiler, satın alan vatandaşın görebileceği yerlerde olacak.

Simitte tüm bilinenler değişiyor! Taslak hazırlandı

Brent petrol ne kadar oldu? Güncel brent petrol fiyatı! Brent petrol kaç dolar?

Türkiye'de 2021’de 19 bin mali aracı kuruluş faaliyet gösterdi!

OPPO A16’yı hiç bu fiyata görmediniz! A101’de OPPO şenliği! 27 Eylül 2022 fiyat listesi


Geri Dön