14 / 05 / 2024

Site sahipleri adiatlarda KDV indirimi talep ediyor! Bakın son düzenleme nasıl olacak?

Site sahipleri adiatlarda KDV indirimi talep ediyor! Bakın son düzenleme nasıl olacak?

Konut siteleri üzerindeki yüzde 18'lik KDV yükünün azaltılmasına yönelik çalışmaların başlatıldığı duyurusu sonrasında, site yönetimleri aidatlarda düşüş öngörüyor. Bu gelişme, konut sahiplerinin mali yükünü hafifletecek ve aidat ödemelerinde rahatlama sağlayacak bir adım olarak görülüyor.



Site sahipleri adiatlarda KDV indirimi talep ediyor! Bakın son düzenleme nasıl olacak?

Site yönetimlerinden KDV muafiyeti talebi geldi

Sağır, bu bağlamda, konuyla ilgili taleplerini dile getirdi. Bu talepler arasında aidatların yüzde 18'lik KDV'den istisna edilmesi, site yönetim firmalarının Bakanlık tarafından sertifikalandırılması, site yöneticilerinin sicil bilgilerinin kaydedilmesi ve bu kişilere mesleki yetkinlik belgesi talep edilmesi gibi konular yer aldı.

Sağır'ın İçişleri Bakanlığı'na site yönetimlerine ilişkin taleplerini ilettiği biliniyor. Bu talepleri iletirken konut sitelerindeki güvenlik eksiklikleri ve belirli grupların bu yönetimlere hâkim olma eğilimleri gibi meseleleri dile getirdiklerini vurguladı. Sitelerdeki güvenlik durumlarına bağlı olarak 300 bağımsız bölüm ve üzeri tüm konutlarda özel güvenlik zorunluluğu getirilmesi taleplerini dile getirdiğini belirtti. Ayrıca, bu konuda yürütülen çalışmaların tamamlandığına dair bilgilendirildiklerini ekledi. Bu talebin, konut sitelerinin güvenliğini artırma ve olası güvenlik zafiyetlerini önleme amacı taşıdığı dikkat çekti.

Site yöneticilerinde mesleki yeterlilik ve sicil kaydının aranacağını belirten Sağır, konut sitelerinin güvenliğini üst düzeye çıkarmayı amaçlıyor. Taleplerinin ilgili kurumlar tarafından olumlu karşılandığını belirtti ve uygulanmaya başladığında hizmet kalitesinin artacağını ifade etti.

Aidat veren vatandaşları sevindiren gelişme! İndirim gelecek

Aidat borcunuz varsa evden çıkarılabilirsiniz! İşte dikkat edilmesi gereken noktalar!

Kredi kartı kullananlar bu habere hemen bakın! Başvuran herkes 189 TL'sini geri alacak


Geri Dön