24 / 07 / 2024

Teşvik ödemeleri hesaplara yatmaya başladı! Banka hesaplarınızı kontrol edin! Bakan sosyal medyadan duyurdu

Teşvik ödemeleri hesaplara yatmaya başladı! Banka hesaplarınızı kontrol edin! Bakan sosyal medyadan duyurdu

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda sağlık çalışanlarının merak ile beklediği teşvik ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarihi bildirdi. İşte detaylar...




Ek Ödeme Yönetmeliği'nin uygulanması ile ilgili gündeme gelen sorular ve tartışmalara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile yanıt veren Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, son olarak birinci basamak sağlık kuruluşlarında bulunan taban ek ödeme kat sayısının 0, 5 olarak görünmesinin, sonucun 0, 5'le sınırlı olması anlamına gelmediğini, tam aksine temel görevini yapan her sağlık çalışanının bu katsayıyı bire tamamlamış olduğunu duyurdu.

Bakan Koca, ayrıca mikrobiyoloji, biyokimya gibi branşların taban ücretlerinde bir haksızlık olmadığını, yeni yönetmelik ile hizmet alanı kadro unvan katsayılarının hastanede görevlendirilen tüm uzmanlar için aynı şekilde uygulamaya konulacağını bildirdi.

YENİ YÖNERGE YAYIMLANDI

Ek Ödeme Yönetmeliği kapsamı dahilinde sağlık çalışanlarının taban ek ödeme katsayıları ile ilgili detaylar da aynı şekilde belli olmaya başladı.

Bu kapsam dahilinde il ve ilçe sağlık müdürlükleri, toplum sağlığı merkezi, entegre ilçe hastaneleri, il ambulans servisi başhekimliği, komuta kontrol merkezi, acil sağlık hizmetleri istasyonları ve halk sağlığı laboratuvarında görev yapan personellerin ek ödeme uygulamaları ile ilgili "İl Sağlık Müdürlükleri ve Birimleri Kurum Hizmet Yönergesi" yayımlandı.

Yönerge ile birlikte belirlenen kurum hizmet hedeflerini temmuz dönemi içinde puanlandırabilme olanağı tanındı. Bu şekilde 0, 75 üzeri hesaplanan kurum hizmet katsayıları ve fark bordrosu yapılarak ilgili personele ödenmiş olacak.

Tüm bunlar ile birlikte toplu sözleşme ile verilen haklar dahilinde ek ödeme hükümlerinin uygulanması ile kurum hizmet katsayısı 1, 00 değerini aşabilecek.

Yönetmelik kapsamı dahilinde 112 acil sağlık hizmetlerinde çalışan tabip dışı personelin taban ek ödeme katsayısı % 40 ve tabip taban katsayısı % 10 artırımlı uygulanacak.

UZMAN HEKİMLER ARASINDA DENGE

Bakanlık hastanelerinde görev yapıp hastaneden ek ödeme alan uzman hekimler arasında da aynı şekilde herhangi bir ücret dengesizliği yaşanmayacağı bildirildi.

Hastanede çalışan tıbbi biyokimya, tıbbi mikrobiyoloji, tıbbi histoloji ve embriyoloji, halk sağlığı, tıbbi mikoloji, tıbbi parazitoloji, tıbbi viroloji, epidemiyoloji, çevre sağlığı ve temel immünoloji uzmanları için ise hizmet alanı kadro unvan katsayısı üç olarak uygulanacak.

Birinci basamak sağlık kuruluşlarında ise taban ek ödeme katsayısı yönetmelik doğrultusunda geçici olarak 0, 75 şeklinde uygulama yapıldı. Katsayı, kurum hedefleri ile birlikte bire tamamlanacak.

Tüm bunlar ile birlikte hekim dışı sağlık çalışanlarının katsayılarında ise toplu sözleşme ile verilen hakları nedeni ile de bir artış olacak ve oran 1, 1'e çıkacak.

Teşvik ödemeleri hesaplara yatmaya başladı! Banka hesaplarınızı kontrol edin! Bakan sosyal medyadan duyurdu

Gram altın can yakacak! Bu hileye dikkat edin! Hemen bu haberi okuyun ve canınızı yakmayın

Doların o rakam olmasına 4 gün kaldı! Bomba etkisi yaratacak! Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den inanılmaz sözler

Bankalar yarışa girdi! Hangisi birinci oldu? Emekli promosyonu tam 8 bin 250 liraya dayandı! Akbank, Garanti, Yapı Kredi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön