13 / 05 / 2024

TOGG'da flaş gelişme! Bakan Mehmet Muş bizzat katıldı!

TOGG'da flaş gelişme! Bakan Mehmet Muş bizzat katıldı!

Türkiye'nin yerli ve milli otomobil rüyası gerçek oluyor. TOGG'un deneme üretimine Gemlik tesislerinde başlandı. Bakan Muş sosyal medya hesabından "Yerli otomobilimiz TOGG'un deneme üretimlerinin yapıldığı Gemlik Tesisini ziyaret ettik. TOGG yöneticileri ile istişare toplantısı yaptık ve test sürüşü



2023 yılına kadar hedef 1 milyon yerli otomobil üretimi

TOGG da flaş gelişme! Bakan Mehmet Muş bizzat katıldı!

Uluslararası teknik yeterlilik (homogolasyon) testlerinin tamamlanmasının ardından 2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda C segmentindeki doğuştan elektrikli SUV pazara çıkacak. Ardından yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV'nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA'yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. Togg, 2030'a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

Bakan Mehmet Muş: "Artık sayılı günler var"

Bakan Muş, "Yerli otomobilimiz TOGG'un deneme üretimlerinin yapıldığı Gemlik Tesisini ziyaret ettik. TOGG yöneticileri ile istişare toplantısı yaptık ve test sürüşü gerçekleştirdik. Türkiye'nin küresel otomotiv piyasasının önemli aktörleri arasında yer almasına sayılı günler var artık" mesajını takipçileri ile paylaştı.

Editörün Notu: Bu haber 30 Temmuz 2022, saat 20.48'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 91 kuruş, euro 18 lira 20 kuruş, altının gramı ise bin 16 TL değerindedir.

"Büyük bomba patlayacak" diyen İslam Memiş eylül ayını işaret etti!

"Bir anda yükselecek" diyen Selçuk Geçer dolar için rakam ve tarih verdi!

Sigaraya zam mı geldi? İşte 29 Temmuz 2022 sigara fiyat listesi


Geri Dön