05 / 05 / 2024

TOKİ’den 81 ile ucuz konut projesi! Gençlere, emeklilere özel müjde! Bu fırsatı bir daha bulamazsınız

TOKİ’den 81 ile ucuz konut projesi! Gençlere, emeklilere özel müjde! Bu fırsatı bir daha bulamazsınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından sonra, ‘TOKİ 81 ilde konut projesi başvuruları başladı mı, ne zaman alınacak? TOKİ 81 ilde sosyal konut projesi ne zaman başlayacak?’ sorularının cevapları hiç kuşkusuz arama motorlarında en çok aratılan konulardan biri. İşte detaylar…



PEŞİNAT VE VADE SÜRESİ NE KADAR OLACAK?

Ev sahibi olmayan dar gelirliler kişiler için konutlar % 10 peşin, 20 seneye kadar varan vadeli sabit taksit ödemeli olarak satış gerçekleşecek.

KONUT SAYISI TALEBE GÖRE BELİRLENECEK

Murat Kurum, il valiliklerine göndermiş olduğu yazılı açıklamada, "Bu yazı ile valiliklere illerindeki konut açığı ve talebini sorduk. Farklı illerdeki talebe göre projedeki sayı ve oranlar son halini alacak" ifadelerini kullandı.

BAŞVURU GELİR ŞARTI NEDİR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı liderliğinde TOKİ eli ile yapılacak konutlardan faydalanmak isteyen kişilerin hane halkı geliri net 10 bin liradan fazla olmayacak. Bu rakam İstanbul için 11 bin 500 TL olarak uygulanacak.

KİMLER FAYDALANABİLECEK?

TOKİ'nin daha önce yapmış olduğu sosyal konut projelerini kapsayan kampanyalarda evi olmayan emeklilere de ayrı bir kota oluşturulmuştu. Yeni projede dar gelirliler, emekliler, şehit ve gazi yakınları haricinde gençler ve yeni evlenecekler de ayrı kota içinde değerlendirmeye alınacak.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR, BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

81 ilde yapılacak olan TOKİ sosyal konut projesi başvuru tarihleri, şartları ve aynı zamanda diğer detaylar ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

 

TOKİ’den 81 ile ucuz konut projesi! Gençlere, emeklilere özel müjde! Bu fırsatı bir daha bulamazsınız

EDİTÖR NOTU: Bu haber 20 Ağustos 2022 tarihinde saat 09.19'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,23 Türk Lirası, euro 18,30 Türk Lirası, altının gramı ise 1029 Türk Lirası değerinde.

Elinde altın olanlar bu haberi okumadan geçmeyin! Altında yeni dönem başladı! Elinizi çabuk tutun

Borsada rekora doyum olmuyor! Borsa İstanbul BIST 100 3 bin seviyesini aştı

BMW 7 serisinin ağustos ayı fiyatları belli oldu! Şaşkınlıktan herkesin dili tutuldu! İşte 19 Ağustos 2022 fiyat listesi


Geri Dön