17 / 05 / 2024

Türk müteahhitlerin yurt dışındaki projeleri yarım trilyonu buldu!

Türk müteahhitlerin yurt dışındaki projeleri yarım trilyonu buldu!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, hizmet ihracatının da en az ürün ihracatı kadar önem taşıdığını vurgulayarak, 2022’nin ilk 10 ayında 76,4 milyar dolarlık hizmet ihracatı yapıldığını bildirdi.



RUSYA’DA SAVAŞ ETKİLEDİ

İkinci sırada, payı yüzde 24,5 ile iki katına çıkan Avrupa Bölgesinin bulunduğunu, Orta Doğu’nun yüzde 18,5 ile üçüncü sırada yer aldığını aktaran Bakan Muş, yüzde 12,7'lik pay ile Sahra Altı Afrika bölgesinde de Türkiye’nin yerinin sağlamlaştığının görüldüğünü kaydetti.

Bakan Mehmet Muş, “İlk 10 ülkeye bakıldığında, Rusya birinci sıradaki yerini koruyor. Bir önceki yıl 11 milyar dolar civarında bir büyüklük ile rekor kırılmışken, savaş nedeniyle bu sene ise 2 milyar dolar değerinde bir proje büyüklüğüne ulaşıldı” diye konuştu.

Türk müteahhitlerin yurt dışındaki projeleri yarım trilyonu buldu!

PAZAR ÇEŞİTLENMESİ ÖNEMLİ

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sektörde pazar çeşitlenmesine gidilmesinin önemli olduğunu belirterek,   "Müteahhitlik pazarlarımızın çeşitlendirilmesine yönelik firmalarımızın gayret göstermesi rakamlarımıza da yansıyor. 2022’de Romanya, Polonya, Macaristan ve Tanzanya ilk 10 ülke içinde yer aldı. Artık hedefimiz Batı Avrupa ve Amerika kıtası ve Asya-Pasifik ülkeleri olmalıdır. Pazarlarımızı bu bölgelere doğru genişletmenin yollarını hep birlikte aramalıyız” açıklamasında bulundu.

Öğrencilere yurt darbesi! Ne kadar zam gelecek?

Emekli ve memur zammı Meclis’ten geçti! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Başvuran herkes parasını geri alıyor! E-devletten hemen başvuru yapabilirsiniz!

BES’lilerin sayısı 14 milyona ulaştı!

Araç sahiplerine müjde! Trafik sigortasına indirim geliyor!

EYT’de kimlere yüksek maaş bağlanacak? Bunu yapanlar yaşadı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön