07 / 05 / 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı açıkladı: İzmir-Antalya 3 saate düşüyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı açıkladı: İzmir-Antalya 3 saate düşüyor! 

Karayolları Genel Müdürlüğü'nde (KGM) düzenlenen 73'üncü Bölge Müdürleri Toplantısı’nda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İzmir-Antalya arası 3 saatlik bir seyahat süresine düşecek" dedi. İşte son dakika açıklamasının detayları...



İZMİR-ANTALYA ARASI 3 SAATE İNİYOR!

Marmara ile Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayacak Aydın-Denizli Otoyolu'ndaki yapım çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Karaismailoğlu, "Aydın-Denizli Otoyolu’nun tamamlanmasının ardından Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya otoyollarında da çalışmalara başlayacağız. Bu otoyolların da bitmesiyle 580 kilometrelik devlet yoluyla 6-7 saat süren İZMİR-Antalya arasındaki yolculuk, 440 kilometreye ve 3 saatlik bir seyahat süresine inecektir. Yapım çalışmalarının sürdüğü bir diğer yatırımımız Kuzey Marmara Otoyolu'nun Başakşehir-Bahçeşehir-Hadımköy kesimi ve Sazlıdere Köprüsü'nün bitmesiyle Kuzey Marmara Otoyolu Hasdal Kavşağı ile birbirine entegre olarak, İstanbul'un doğu-batı aksındaki mevcut ulaşım koridorlarına yüksek kapasiteli yeni bir alternatif güzergah oluşturuyoruz" ifadelerini kullandı.

ANTALYA'NIN İÇ KESİMLERİNE ULAŞIM KOLAYLAŞACAK!

Ayrınca Antalya'da yapılan çalışmalara da değinen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Antalya'da Phaselis Tüneli’ni hizmete aldık, önümüzdeki günlerde de 5 kilometrelik Demirkapı Tüneli'nin açılışını yaparak Antalya'nın iç kesimlerle ulaşımını kolaylaştıracağız" dedi.
 

YENİ HAMLEMİZ 'KALKINMA YOLU'

Ekonomiye alternatif kanallar oluşturmak amacıya çalıştıklarını söyleyen Karaismailoğlu, "Bu kapsamdaki yeni hamlemiz 'Kalkınma Yolu'dur. Irak’ın Fav Limanı’ndan Türkiye sınırına kadar inşaatı yapılacak demir yolu ve kara yolundan oluşacak bu koridor ile; Hint Okyanusu’ndan Avrupa ve Kafkasya’ya bir bağlantı kuracağız. Biz şimdiye kadar milletimize ne söz verdiysek yerine getirdik" diye konuştu.

Türkiye’nin mega projeleri açılış için gün sayıyor! Bakan tek tek açıkladı: Hangi projelerde sona gelindi?

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindi! Metro ile 35 yılda 378.9 milyon avro tasarruf sağlanacak!

İstanbullulara müjde! Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı açılıyor!


Geri Dön