11 / 05 / 2024

Yaşanan çip krizi sorunu git gide büyüyor: 2.el otomobil fiyatları tavan yaptı!

Yaşanan çip krizi sorunu git gide büyüyor: 2.el otomobil fiyatları tavan yaptı!

Otomobil sektöründe yaşanan gerileme sonucunda otomobil sahibi olmak isteyenlere ikinci el araç pazarı son çare olarak gözükürken şimdi ise ikinci el otomobil sahibi olmakta hayal oldu. Detaylar haberimizde...



Amerikanınsesicom'da yer alan habere göre, Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Demir, 2022 senesinde ikinci el satışlarındaki yavaşlamanın bitmesi için banka kredisi faizlerinin düşmesi gerektiğini dile getiren Feyzi Demir,  VOA Türkçe'ye şöyle açıklamalarda bulundu:  “Arabalar bundan iki ay önce çok zamlı satıldı. Esnaflarımız sevindi, zamlandı diye ‘üç kuruş para kazanacağız' dediler ama bu beş haftadır hiçbir esnafım iş yapamıyor. Krediler çıkmıyor. Krediye müracaat ediyorsun, (faiz oranları) yüzde 22-23'leri buluyor. Yüzde 14 diyor ama bankaya gittiğin zaman faizler 22-23'ü geçiyor. O yüzden şu anda 410 tane dükkanım her gün iki noterde 530 tane satış yapardı. Şimdi iki noterdeki satışlar 80'i geçmiyor”

Yaşanan çip krizi sorunu git gide büyüyor: 2.el otomobil fiyatları tavan yaptı!

İkinci el piyasasında satışların tekrar artması için otomobil fiyatlarının indirilmesi gerektiğini belirten Feyzi Demir, “Bu fiyatları geri çekerlerse hareketlenir. Ne olur bir sefere mahsus, esnafımız çok zarar eder. Çünkü çok yüksek paralara aldılar. Şu anda bile 20-30 milyar aşağısına çektiler ama satış yok. Çok fazla bir artış olduğu için geriye dönemiyoruz. Zaten şu anda esnaflarımın hepsi çekti fiyatları geriye. Ama sıfırlarda şu anda ‘geriye çekeyim’ yok. Aynı fiyatlarla devam ediyor. Eğer sıfır araçlarda bir fiyat artışı yapmadan, normal bir fiyat yaparlarsa bizim de esnaf olarak en fazla 2-3 ay bir sıkıntımız olur. Ondan sonra tahmin ediyorum işlerimiz açılır burada.” dedi.

Gelecek aylarda yaz mevsimi gelmesi ile otomobil sektöründeki durgunluğun son bulacağını düşünen Feyzi Demir, ocak ve şubat aylarında ikinci el araç satışlarının dönemsel olarak durgunluk yaşadığını belirtti. Feyzi Demir, “Her yaz hareketlenir. İnsanlar 'rent a car' kiralayacaklarına gelip arabasını alıyor, 3-4 ay biniyor, yaz dönüşünde getiriyor onu satıyor. Yani muhakkak hareketleniyor. Fiyatlar düşse de hareketleniyor yükselse de hareketleniyor. Tahmin ediyorum bizim bu sıkıntılarımız 1-2 ay içinde çözülecek hızlı bir şekilde.” ifadelerini kullandı.

2.el otomobil piyasasında tek umut bahar dönemi!

Alman otomotiv devinden türkiyeyi sevindirecek haber geldi: Ek istihdam sağlanacak!

Araç sahibi olmak isteyenler dikkat! Oklar Hyundai'ye çevrildi!

Volkswagen'in Golf modeli sevenlerini üzdü! Fiyat listesi açıklandı!

Dacia’da gözler 3. Çeyreğe dikildi: Tek hedefi Jogger modelini vergi dilimine sokmak!

Hyundai'den bomba gibi fiyat listesi: Herkes bayilere koşacak!

Fiat Egea diğer markaları çılgına çevirecek güncel fiyat listesini açıkladı!


Geri Dön