19 / 05 / 2024

Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul’a bir dev daha adım atıyor!

Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul’a bir dev daha adım atıyor!

Yüzbinlerce yeni yatırımcının daha hedefindeki Borsa İstanbul’da, 2023 senesinde de önemli halka arzlar gerçekleşecek.İşte bu halka arzları yeni yılın ilk günlerinde yaşayacak şirketlerden biri de, Astor Enerji.



Erkaya, şirketin halka arz izahnamesinde dikkat çeken bir işletme sermayesi ihtiyacı notu bulunduğuna dikkat çekiyor. Buna göre, ihracat pazarlarında alacakların vadesi uzarken ithalat pazarlarında vadeler kısalıyor. Bu nedenle oluşan işletme sermayesini karşılayabilmek için şirket kısa vadeli banka kredileri kullanımına yönelmiş ve bu da finansman giderlerinde artışa neden oluyor.

Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul’a bir dev daha adım atıyor!

Astor, enflasyondan korunma, lojistik sorunlara takılmama ve hammaddeye erişim sıkıntıları nedeniyle artan talebi zamanında karşılayabilmek için kritik bazı hammadde ve yarı mamul alımları yaparak stok artışına gitme yolunu seçmiş.

Astor’un banka kredilerinin 1 milyar 244 milyon TL’lik bölümü 1 yıldan kısa olduğunun altını çizen Erkaya, “Bu da zaten finansal toplam 1 milyar 427 milyon TL’lik toplam finansal borçların yüzde 87’si demek” ifadesini kullanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön