27 / 05 / 2024

Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul’a bir dev daha adım atıyor!

Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul’a bir dev daha adım atıyor!

Yüzbinlerce yeni yatırımcının daha hedefindeki Borsa İstanbul’da, 2023 senesinde de önemli halka arzlar gerçekleşecek.İşte bu halka arzları yeni yılın ilk günlerinde yaşayacak şirketlerden biri de, Astor Enerji.



Şirketin geleneksel enerji şirketlerinden farklı bir yanı olduğuna vurgu yapan Erkaya, “Aslında bu çağın en hızlı yükselen şirketleri olan enerji şirketlerine olan talep arttıkça Astor gibi, enerji şirketlerine yönelik ürün üreten türden şirketlerin de pazarı büyüyor. Sektörde güçlü ve global devler de bulunuyor. Fakat rakiplerin bir çoğu belirli ürünlerde uzmanlaşmış durumda” diyor.

Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul’a bir dev daha adım atıyor!

PAZAR, 2025’TE 66 MİLYAR DOLARA ULAŞACAK

Küresel transformatör pazarının 2022 sonunda 55.5 milyar dolar, 2025’te ise 66 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağının tahmin edildiği bilgisin veren Erkaya, Türkiye’de ise transformatör ve anahtarlama ürünleri pazarının 2021’de ulaştığı büyüklük 2 milyar dolara yani bugünkü kurla 37 milyar TL’ye yakın olduğunu söylüyor.

12,5 MİLYAR TL PİYASA DEĞERİNE SAHİP

Astor’un 11- 13 Ocak 2023 tarihleri arasında ATOR koduyla borsada gerçekleştireceği halka arz için talep toplama sürecinde 148 milyon adet oransal dağıtım yoluyla satılacağını söyleyen Erkaya, “12.5 TL hisse başına halka arz fiyatıyla şirketin ulaşması planlanan halka arz piyasa değeri 12 milyar 475 milyon TL. Yani küçük bir halka arz olmayacak” diyor.

2022 Borsa İstanbul yılı oldu, BIST100 tarih yazdı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön