18 / 05 / 2024

Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul'dan rekor açılış!

Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul'dan rekor açılış!

Yatırımcıların merakla takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,55 yükselişle rekor seviye olan 6.636,70 puandan başladı. İşte son dakika detayları...



Yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları yüzde 156 artarak 2 trilyon TL'ye ulaştı

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından açıklanan 2023 Haziran ayı Finansal Piyasa Özet Verileri'ne göre, yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları, son bir senede yüzde 156 artış gösterdi ve haziran ayı sonunda 1 trilyon 936 milyar Türk Lirası şeklinde oldu.

Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul dan rekor açılış!

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) kaynaklarından derleyerek hazırlamış olduğu 2023 Haziran ayı Finansal Piyasa Özet Verileri'ni açıkladı.

Açıklanan bu verilere göre, geçen senenin haziran ayı sonunda 756,5 milyar TL olan yurt içi yerleşiklerin (yerli yatırımcılar) pay senedi varlıkları, bir senede yüzde 156 artış gösterdi ve 2023 yılının haziran ayı sonunda 1 trilyon 936 milyar TL'ye yükseldi.

Çinli emlak devi Evergrande, 2 senede 81 milyar dolardan fazla zarar etti! 

Euro 30 TL'yi de aştı! Bir rekor daha kırıldı: 18 Temmuz Salı Euro/TL alış satış fiyatı! 

Yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları yüzde 156 artarak 2 trilyon TL'ye ulaştı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön