02 / 05 / 2024

Yumurta zamma boğuldu! Dokunan yanıyor

Yumurta zamma boğuldu! Dokunan yanıyor

Gıda enflasyonundaki yükseliş devam ederken, en çok etkilenen ürünlerden biri de yumurta oluyor. Bir ay öncesine kadar 30'lu yumurta 58 lirayken şu an marketlerde fiyat 73 lirayı geçti. Organik yumurtanın tanesi 5 liraya kadar çıktı.



ORGANİK YUMURTANIN TANESİ 5 LİRA
Organik yumurtanın ise tanesi 5 liraya dayanmış durumda. Ancak bu durum yumurtada organiklik tartışmasını da yeniden gündeme getirdi. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan yumurta toptancıları, “Üreticiler 2019 yılından bu yana krizdeydi. Ancak inorganik bir yumurta yok. Ankara’nın çevre ilçelerindeki tavuk miktarı 6,5 – 7 milyon civarında. Siz bunların hepsini doğaya salıp da gezdiremezsiniz” dedi.

TOPLANAN YUMURTA SAYISI ARTTI AMA…
TÜİK verilerine göre tavuk yumurtası üretimi Temmuz’da yüzde 3,5, Ocak-Temmuz arasında ise yüzde 0,6 arttı. Bir önceki ay 1 milyar 528 milyon 58 bin adet olan tavuk yumurtası üretimi Temmuz ayında yüzde 2,7 artarak 1 milyar 569 milyon 130 bin adet oldu. Ancak buna karşılık kesilen tavuk sayısı Temmuz’da yüzde 14,9, yılın ilk yedi ayında ise bir önceki döneme kıyasla yüzde 13,1 arttı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön