25 / 05 / 2024

Zincir marketlerden şok indirim kararı! Ayçiçek Yağ fiyatlarında büyük indirim! İşte fiyatlar...

Zincir marketlerden şok indirim kararı! Ayçiçek Yağ fiyatlarında büyük indirim! İşte fiyatlar...

Temel gıda ürünlerinde yapılan KDV indirimi sonrasında vatandaşın gözü market raflarına çevrildi. Peki beklenen indirim yaşandı mı? İşte detaylar...



BİM market zincirinin indirim açıklaması şu şekilde...

BİM market zinciri yaptığı indirim haberinde ‘yaptığı zammı’ indirdiğini açıkladı. Bir gün önce 38,9 Türk Lirası olan yumurta fiyatını 45,9 Türk Lirası’na çıkaran zincir market BİM, KDV indirimini şu ifadelerle duyurdu: "Değerli Müşterilerimiz; 13 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan kararda belirtilen temel gıda ürünlerindeki KDV indirimi ilgili ürünlere uygulanmış olup, bir çok üründe KDV indiriminden daha fazla orana denk gelen indirimleri ilgili ürünlere yansıtmış bulunmaktayız."

 Zincir marketlerden şok indirim kararı! Ayçiçek Yağ fiyatlarında büyük indirim! İşte fiyatlar...

Ocak 2021’de zincir marketlerde 60 Türk Lirası'ndan satılan market markalı ayçiçek yağı fiyatları dolar kurundaki dalgalanma ile birlikte 120 Türk Lirası'na kadar çıkmıştı.
Egehabercom'da yer alan habere göre, yüzde 8’lik KDV indiriminin ardından zincir market BİM marketlerdeki yağ fiyatları:

"Sole 1 litre Ayçiçek yağı: 26.90 TL
Sole 2 litre Ayçiçek yağı: 50,90 TL
Sole 5 litre Ayçiçek yağı: 111 TLBiryağ 5 litre Ayçiçek yağı: 116 TL
Çotanak 5 litre Ayçiçek yağı:120 TL"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön